Strani Hip Hop

Jedanaest najočekivanijih albuma 2015. godine

Written by Milica

Iako se 2014. godina završila izbacivanjem mnogih kvalitetnih hip hop albuma, još više njih se očekuje u 2015. godini. Mnogi veliki hip hop izvođači su prošlu godinu proveli u studiju spremajući nove albume. Zato predstavljamo listu od jedanaest hip hop albuma koji se najviše očekuju.
11. 50 Cent – “Street King Immortal”
Iako se projekat “Street King Immortal” sprema godinama, čini se da je čekanju kraj i da će album konačno biti objavljen ove godine. Između njegovih poslovnih pouhvata i uloge u ponovnom ujedinjenju G-Unit – a, album se očigledno spustio na 50 Cent-ovoj listi prioriteta.
10. Wale – “The Album About Nothing”
Uprkos Wale-ovim brojnim muzičkim dostignućima, ovaj reper iz Vašingtona se i dalje muči da dobije poziciju kakvu zaslužuje među hip hop elitom. Bez obzira na sve negativnosti, on je nastavljao da radi, a njegova dela govore za njega. Wale najavljuje da je “The Album About Nothing” njegov najbolji rad do sada. Ovaj album je treći deo njegovog “About Nothing” koncepta i potvrđeno je da će Jerry Seinfeld imati narativna pojavljivanja.
9. Meek Mill – “Dreams Worth More Than Money”
Meek Mill se pre nekoliko godina probio na scenu “Dreamchasers” mikstejpovima, i ovaj filadelfijski reper je spreman da prati svoj debi album “Dreams and Nightmares” novim albumom “Dreams Worth More Than Money”. Album je trebalo da izađe prošle godine, ali je odloženo zbog Meek-ovog petomesečnog izdržavanja zatvorske kazne. Očekuje se da će ovo biti jedan od najboljih izdanja 2015. godine.
8. A$AP Rocky – untitled
Prošlo je dve godine od debi albuma “Long.Live.A$AP” i čini se da je hip hop spreman za novi album zvezde A$AP Mob-a. A$AP Rocky je završio 2014. uspešno izbacivši dva singla “Multiply” i “Pretty Flacko II” koja su prilično dobri pokazatelji kako će album izgledati. A$AP je otkrio da je su producenti Yams, Juicy J i Dangermouse. Nema sumnje da će A$AP opet oduševiti fanove.
7. Lil Wayne – Tha Carter V
Haos oko Lil Wayne-a i objavljivanja dugo očekivanog albuma “Tha Carter V” raste na dnevnoj bazi. Nije tajna da u hip hop zajednici vlada mišljeje da je Weezy “ispao iz fazona” i da je on iz 2000. samo daleka uspomena. Izgleda da je Lil Wayne ipak spreman za povratak, iako je bilo nesuglasica između njega i Birdman-a. Ako se na umu imaju sve najavljivane saradnje za ovaj album, izvesno je da će ovo biti jedan od najslušanijih albuma.
6. Action Bronson – “Mr. Wonderful”
“Mr. Wonderful” je, verovali ili ne, prvo zvanično izdanje Action Bronson-a. Proteklih godina je postao jedan od omiljenih ljudi u hip hopu. Action je veoma talentovan MC i odlučio se za sardnju sa producentima koji znaju šta mu je potrebno. Ako je suditi po singlovima “Easy Rider” i “Actin Crazy” ovaj album će biti jedinstven i veoma uspešan.
5. Big Sean – “Dark Sky Paradise”
Iako se može reći da je njegov album iz 2013. “Hall of Fame” izneverio očekivanja, Big Sean je imao nekoliko primećenih i uspešnih saradnji u međuvremenu. Nedavno je otkrio više detalja o novom albumu “Dark Sky Paradise” koji izlazi 24. februara. Ako pogledamo samo neka od imena koja se pojavljuju (Drake, Kanye West, Chris Brown, Jhene Aiko, Lil Wayne, John Legend i drugi) nema sumnje da je ovaj detroitski MC i dalje u igri.Izgleda da je za Big Sean-a sve leglo na mesto, pa ne iznenađuje što je ovo jedan od najočekivanijih albuma
4. Travi$ Scott – “Rodeo”
Možda iznenađuje što je član G.O.O.D. Music Travi$ Scott ovako visoko na listi. Ali ako je 2014. pokazala išta, onda je to svakako probijanje Travi$-a koji je podigao stvari na viši nivo. Projekat “Days Before Rodeo” je naišao na dobre komentare, a to je samo prethodilo onome što tek možemo da očekujemo od ovog inovatora
3. Kanye West – untitled
Kanye West je šokirao hip hop svet izbacivši album “Yeezus” 2013. godine: neki su ga hvalili zbog hrabrosti, a drugi su mu zamerali nedostatak “duše” u pesmama. I dok je “Yeezus” podelio publiku, svi se pitaju šta je sledeće što Kanye može da ponudi. Izbacivanje pesme “Only One” u saradnji sa Paul McCartney-em je svakako nagoveštaj kako bi album mogao da zvuči, ali Kanye nije mnogo pričao o njemu. Ono čemu nas je Kanye naučio tokom godina je da ne treba sumnjati u njega. Šta god da ima u rukavu, to će biti nešto što ćete želeti da čujete.
2. Drake – “Views from the Six”
Iako se može raspravljati o tome ko je najbolji MC, Drake svakako spada u kategoriju najzgodnijih. “Nothing Was the Same” iz 2013. je doživeo veliki uspeh, a Drake je stalno bio prisutan i tokom prošle godine. Uz to što će nastupiti na mnogim festivalima ove godine, mnogo se očekuje i od izbacivanja albuma “Views from the Six”. Sudeći po nazivu, Toronto će svakako biti lajt-motiv ovog albuma.
1. Kendrick Lamar – untitled
Kako nadmašiti možda najproslavljeniji hip hop album u protekloj dekadi? To je zadatak koji se nalazi pred Kendrick Lamar-om, a na kome on, zajedno sa The Compton MC-jem, vredno radi već neko vreme. Iako je njegov singl iz 2014. “i” izazvao različite reakcije, pesma ima pozitivnu poruku koju je nemoguče prevideti. Njegov poslednji singl “The Blacker The Berry” ima mnogo agesivniji ton i rasno osnaženi koncept, što je dovelo do veće pažnje koja je posvećena singlu. Vreme je pokazalo da “GKMC” može biti nazvan klasikom, a Kendrick ima dovoljno uticaja i talenta da stvori još jedno remek-delo. Koga god da izabere za producenta, verujemo da je ovaj album vredan čekanja.

About the author

Milica

Leave a Comment