Nastupi

Smoke Mardeljano: “Radim da bih se izrazio i ostavio nešto iza sebe”

Poznata rep glava naše hip hop scene Smoke Mardeljano, koja na rep gleda kao na živo bice, izvođenjem pesama sa albuma  “Ja repujem” razbuktao je Zappa Barku u subotu 04. novembra.

Ovaj čuveni reper iz Vijetnama i “ćale fristajla” pokrenuo je takvo ludlo izvedbom prve pesme sa albuma pod nazivom “Reinkarnacija” da su  “fanovi tvrdog repa”, kao što je i očekivano, ispratili ovu numeru pevajući zajedno sa njim i skakajući od uzbuđenja.

Kako je vreme odmicalo a on nizao brutalne rime, publika je bila sve hiperaktivnija i glasnija. Fascinantna je bila Smokijeva energija i vladanje na sceni. To je ličnost koja zaista ume na veoma originalan način da predstavi svoje proizvode i da do samog kraja rasplamsava vatrenu energiju svojih fanova kojih je bilo u velikom broju u jako malom prostoru.

Mislim da nema potrebe da nabrajam koje je numere sa albuma izvodio, ali bitno je spomenuti da je čast da budu gosti na ovom koncertu pripala Mikriju i Mlati, njegovim dobrim prijateljima a ujedno kako on kaže “kolegama reperima”. Smoki je sa Mlatom izveo pesme  “Masta plan” i  “Daj mi”, a sa Mikrijem ”Living a vida loca“.

 

 

Fanovi nisu bili ništa manje glasniji i sa ostalim pesmama. Bili su sve srećniji i zagrejaniji. Slažem se sa Mardeljanom da se iz njihovih pogleda, osmeha i ozarenih lica moglo ukapirati koliko zapravo uživaju u hip hopu. A sve je to dodatno potvrdilo da je Smoke jedan od najboljih rep izvođača i koliko je i cenjen sa njihove strane zbog svoje profesionalnosti i originalnosti.

– Divni ste, i neverovatni, majke mi. Poznato je da ja radim da bih se izrazio i ostavio nešto iza sebe i ne obraćam pažnju na to ko me ne gotivi. Jedno je sigurno, da ja nisam do sada video ovakvu publiku u ovako malom i intimnom prostoru, takve osmehe i pozitivizam. Od malena sam naučio kako da prepoznam dobrotu u ljudima a večeras to vidim, izvire iz vas. Do jaja mi je i najsrećniji sam, izjavio je Smoke sa ogromnim divljenjem i oduševljenjem.

Mardeljano se malo poigravao sa masom tako što je par puta rekao “Još samo ovo za kraj” na šta su fanovi govorili: “Smoke, Smoke, Smoke… hoćemo još da grmi.”

Fantastičan nastup, fenomenalna publika i interakcija između izvođača i publike na zavidnom nivou. Za kraj je publika mogla da peva zajedno sa Smokijem “40 lajni” i “Nešto protiv neko” i da isprati moćan fristajl. Smoke je najavio dve pesme sa Ajs Nigrutinom. Međutim, tu se sve ne završava. gomila ljudi juri ka bini da se slika sa Mardeljanom. Možda je to bio kraj nastupa, ali ne i kraj ludila. Dj Mrki je nastavio svojim umećem da miksuje do jutarnjih sati. Zappa Barka je sijala posebnim sjajem i odisala zapanjujućom atmosferom.

About the author

Анђела Андријевић

Дипломирала сам новинарство на Одсеку за медијске студије и тренутно сам на мастер студијама Комуникологије (Филозофски факултет, Нови Сад). Волим да пишем и истражујем. Углавном редовно идем на хип хоп наступе и част ми је да упознајем личности хип хоп сцене. Када се дотичем репа, сматрам да није умро, (како многи хејтери кажу) све док постоје познате главе које остају доследне у томе што раде. Хип хоп је за мене једна врста уметности и стално ми навиру неке идеје са ким ћу све радити текстове. Волим то што радим и пронашла сам се у томе.

Leave a Comment