Intervju Intervju My People TV

Bege Fank – Intervju (Red Bull Raplika)

Written by Rista

Bege Fank je enciklopedija domaćeg hip hop-a. Sa druge strane odličan reper i odličan hajpmen. Ove godine na Red Bull Raplici u Zappa Barci je u ulozi voditelja ali nećemo se iznenaditi ako „pecne“ takmičare ili sudije.

Freestyle i mišljenje o freestyle-u?

Reper piše rime, a MC diše rime,
MC je uvek spreman da roka, a reper nije,
Ali reper je na svom terenu kad se prave himne,
I naravno kul je kad si dobar u obe igre.

Davno sam ja to odrepovao. Znači ako je nekom jasno iz ovih rima, freestyle pripada MC-ima. MC-ing je više kao basket. Rep, ovo snimanje traka i to je više kao košarka. U košarci jeste više keša, ali MC tj basketaši uvek dobijaju veći respect i veci hype.

Šta treba da poseduje dobar betler i fristajler?

Dobar betler, dobar fristajler, dobar MC, dobar reper, treba da poseduju reprezent. Znači treba da poseduju muda, da imaju taj pobednički stav, da znaju da se predstave. Nema betla bez reprezenta.
I ja bih stvarno voleo da se pojave ljudi koji drže do sebe, koji se lepo obuku, imaju outfit koji odgovara njihovom stavu, njihovom stilu. Koji imaju kajlu sa svojim imenom, prsten sa svojim imenom, od zlata, po mogućstvu.
Znači ako nisi spreman da uložiš par glava u neki svoj outfit ili soma, brate, ti ne veruješ u sebe dovoljno.

Šta te smori a šta oduševi kod betlera?

Smara me kad zapene, kad se deru, kad psuju, pljuju. Mnogo mi je gotivnija i zajebanija priča kad neko dođe iskulirano i sa par nekih personalsa i flip the script-ova otrese protivnika onako lagano.

Važnost betla i ovakvih događaja za razvoj kulture?

Pa ja betl gledam kao neki inkubator za rep bebe. Da dođu, da osete malo tu tenziju, napetost i da izgrade taj svoj stav, tu veru u sebe u tom sukobu. Da vide koliko veruju u sebe i koliko drže do sebe i da izgrade taj svoj reprezent i onda da odu dalje, a da dođu neki novi klinci. Znači nekako rap battle je tu da te pojača, da te ojača i da te digne malo gore.

Poziv betlerima i publici?

Evo ja sam došao u Švicu da se spremim za hostovanje ovog betla. Znači ako sam ja ovoliko uložio u sebe da dođem u ovaj raj da bih omogućio vama gotivan hosting i server, možete i vi da dođete.
Dođite, nećete hteti da se vratite.

About the author

Rista

CEO and Founder

Nekada davno pokrenuo My People, a danas My People pokreće njega...

Leave a Comment