Muzika Vesti

Begebauns – Mama Hvala (teaser)

Written by Rista

http://youtu.be/tbftoPzh87I

U ponedeljak 22. jula, BEGEBAUNS (DJ BKO i Lou Benny) objavljuju spot za svoj prvi singl pod nazivom “MAMA HVALA”.
Kako nam kaže Lou Benny, ideja BKOovog i njegovog zajedničkog rada je da konačno stvore “totalno naš, a svetski svež zvuk”. Zato su na hip-hop način pristupili domaćoj trubačkoj čoček tradiciji, zanemarili trube i – kao i prvi hip-hop DJi i bitmejkeri u vezi sa funkom – išli samo za grooveom, za bubnjevima. Na to su dodali nešto electro momenata, čak i trancea – dakle sve što predstavlja Srbiju u poslednjih 15ak godina. Rime su “party/reprezent/političke kao u “Znoju” i standardno savršeno dobre kad sam ja u pitanju” kaže Lou Benny.
“Ukratko, od sada će svi kojima bude postavljeno ono retardirano pitanje – Exit ili Guča? – koje definiše konfuziju Srbije u poslednjih 15ak dina, moći da daju još luđi odgovor, a to je – BegeBauns”, naglašava Lou Benny.
Ovo je ujedno i prvi regionalni Booty Shake/Twerk spot. Kadrovi su snimani na prvom domaćem zvaničnom Booty Shake takmičenju na Friday Swag žurci u klubu Ilegala i u Studiju 13.
Glavnu ulogu u spotu, iako se vremenski pojavljuje manje od glavnih igračica u spotu – Melani, Sofije, Mirjane i Sonje – ima najmlađi član Sick Touch ekipe, Vuk, sin Žutog a.k.a. Tajžu Sana. Direktor fotografije i glavni snimatelj spota je Stefan Momirov, montažu je uradio DJ BKO, a režija je zajedničko delo DJ BKOa i Lou Bennyja.
Pesma će u mp3 formatu, prvih 5 dana po objavljivanju spota, biti dostupna za besplatan download na My People sajtu.

About the author

Rista

CEO and Founder

Nekada davno pokrenuo My People, a danas My People pokreće njega...

Leave a Comment