Event Vesti

Belgrade Jam – Hip Hop Festival

Written by Rista

EDIT
Izmenjena je lokacija i satnica festivala. Detaljnije o svim izmenama možete pročitati OVDE

Prvog vikenda u septembru svi idemo na Makiš. Tamo se 05 septembra održava festival hip hop kulture Belgrade Jam na prostoru nadomak Savskog jezera (Obrenovački drum broj 75, Makiš). Belgrade Jam ima nekoliko celina: Graffiti Jam, AllStyle Battle, Masters Of Freestyle – MC Challenge i naravno muzički deo koji počinje u 20h.

Kapije će biti otvorene od 14 časova, kada počinje Graffiti Jam, u kojem će učestvovati renomirani crtači i nove nade street art-a. Glavna tema je Beograd (011), odnosno sve što je vezano za našu prestonicu – poznate ličnosti, zgrade, istorijski događaji, film, književnost, muzika, ljudi, pozorište, nauka itd. Svi posetioci festivala biće u prilici da vide kako nastaju radovi koji će potom ukrasiti prostore nekih od javnih ustanova Beograda.

Takođe, pre glavnog muzičkog programa će biti održano i takmičenje u breakdance-u i streetdance-u – AllStyle Battle, kao i takmičenje u freestyle-u Masters Of Freestyle – MC Challenge. Za najbolje plesače i takmičare u MC Battle-u obezbeđene su i nagrade.

U 20h počinje muzički program gde ćemo imati prilike da vidimo i čujemo imena kao što su Juice, Prti Bee Gee, THCF, Fox i Belleti, Bvana i Lider, Smoke Mardeljano, Arafat & Black Ring Crew, Sick Touch, Goldie & Stambola (CSS), Lekr LTDFM, Cyam, MC Rima i Surreal. Pored njih, tu će se naći i specijalni gosti: Marlon Brutal, Kurtoazija, Gazda Paja i Cjofo MC. Takođe, za DJ pultom će se smenjivati: Rokam, Mrki, Coldie, Papa Zho i Choda O. Zabava traje sve do ranih jutarnjih časova.

Verovatno se pitate kako ćete doći do tamo. Nekoliko opcija je u opticaju. GSP i redovna linija 92. Ali za posetioce festivala biće organizovana i vandredna linija koja će ići od Slavije do Makiša na pun sat. Ko hoće da provede ceo dan na Adi može i da se prošeta do mesta održavanja. Taksi je uvek opcija za one koji ne vole šetnju ili gužvu u autobusima.

Cena karte je 400 din, moguće je kupiti na svim prodajnim mestima DD Tickets-a (www.ddtickets.rs). Na dan festivala od 20h cena karte je 600 din.

Pogledajte mapu da imate jasniju sliku gde je to i kako doći do tamo.
mapa

Za sada su izbačene dve video najave, Juice i Prti Bee Gee vas pozivaju na Belgrade Jam, pa vas još jednom i mi pozivamo. Tražili ste hip hop festival – dobili ste ga na Makišu.

About the author

Rista

CEO and Founder

Nekada davno pokrenuo My People, a danas My People pokreće njega...

Leave a Comment