Vesti

Bosanski trojac ruši sve granice balkanskog repa

Bosanski fenomenalni hip hop trio Frenkie, Kontra i Indigo na jučerašnjem nastupu u DOT-u Beogradu, promovisao je neke od  trinaest novih pesama kroz izdanje “Egzil”, kojem je pre nešto više od godinu dana prethodio album “Putanja”. Nakon eksplozivnog Frenkijevog zajedničkog singla sa Who See – “Daj ga na gas”, ovo trojako i nesalomivo jaranstvo napravilo je pravo čudo od albuma. “Egzil” predstavlja jednu savršeno uklopljenu celinu sastavljenu od pesama koje se nadovezuju jedna na drugu i tematično i melodijski.

Jarani su izveli svoje najpoznatije numere do sada, kao npr. “Gde god su moji”, “Karma”, “Bratmoi” , pesmu koja već ima svoj spot “Đe će ko”, zatim “Sad bih htjela”…  Podigli su masu da repuje i divlja zajedno sa njima. Oko bine je bilo previše ljudi koji su pokazali koliko daju sebe i koliko se unesu u hip hop ludilo. Svaku pesmu ispratili su neverovatno glasno i bili su baš energični. A posebno su glasno vikali “Tupak Amaru”. Videlo se i oduševljenje na licima ovih repera jer imaju zaista vatrenu publiku. Ne kaže se džaba “što poseješ to ćeš i požnjeti”, a što znači koliko ti sebe ostaviš na bini, toliko ćeš dobiti i od publike. Sa tom interakcijom trio je srušio sve moguće barijere.

– Kad smo već kod toga đe će ko, ja ne znam gde ko ide, ali sam za sebe siguran i ostaću dosledan tome. Dokle god ima mene a pre svega repa, ja znam gde ću, sa velikim oduševljenjem izjavio je jedan od najglasnijih i najhiperaktivnijih fanova.

Jučerašnji nastup samo je jedan od brojnih dokaza da je ovaj album nešto što se teško može uporediti sa bilo čim, zaista prevazilazi sve granice balkanskog repa.

 

About the author

Анђела Андријевић

Дипломирала сам новинарство на Одсеку за медијске студије и тренутно сам на мастер студијама Комуникологије (Филозофски факултет, Нови Сад). Волим да пишем и истражујем. Углавном редовно идем на хип хоп наступе и част ми је да упознајем личности хип хоп сцене. Када се дотичем репа, сматрам да није умро, (како многи хејтери кажу) све док постоје познате главе које остају доследне у томе што раде. Хип хоп је за мене једна врста уметности и стално ми навиру неке идеје са ким ћу све радити текстове. Волим то што радим и пронашла сам се у томе.

Leave a Comment