Report Vesti

Bvana, Furio Đunta, FTP, Sivilo , Who See @ CUK (raport)

Written by Miljana

Treći dan zaredom održao se hip hop spektakl u Dečanskoj 14. Ovog puta je za razliku od prethodnog dana organizovana akcija 2+1 karta gratis na ulazu, koja će važiti i danas. To je doprinelo većoj brojnosti publike.

Prvog sata nastupao je Bvana koji je lagano zagrevao atmosferu za sledeće nastupe. On je otvorio 3. dan festivala sa poznatim hitovima poput „Kolko para tolko muzike“, „Killa from Manilla” i „Sistem“. Sa njim je na bini bio Lider koji je premijerno izvedeo pesmu „Ajmo vamo sve” sa novog albuma koju ćete moći da čujete za mesec dana, ukoliko već niste bili sinoć u Centru Ubane Kulture i slušali je uživo.
IMG_7517

DJ Munja je vrteo muziku između nastupa, a pre svakog sledećeg izvođača deljene su ulaznice za današnji battle koji će ujedno zatvoriti ovaj četvorodnevni festival. Ping Pong metoda podele karata-serviranjem loptice u publiku i njeno hvatanje odnelo je nekoliko karata, verovatno sa ciljem veće posećenosti koju su mnogi komentarisali kao nedostatak.

„Rep akademik, dopisni član SANU” je prvi put uživo izveo „Vudu lutke“. Furio Đunta je tim povodom pozdravio Coby-a koji je radio bit i potom 2. januar pomerio na  „14. septembar“. Osim solo pesama, on je odrepovao i dobro kotiran hit „Indigo deca” koji je snimio sa Foxom.

IMG_7670

Blok brate bruklin brate blok bruklin bato, kakav brate bruklin brate blok je brate zakon“. Svi su prepoznali ovu stvar i bilo je jasno da je reč o FTP-u. Oni su repovali i o „psu koji ima rep kao lav” i ostalim originalnim temama u svom prepoznatljivom stilu, a svi oni koji su ih poslušali su verovatno sada na nekom fudbalu.

IMG_7880

Posle Niša, bloka i Bruklina usledila su gostovanja iz Crne Gore. „Sam protiv svih” – Balša Krkeljić Sivilosa destinacije Stari Aerodrom” uzeo je mikrofon. Tada je usledio dobar i energičan nastup koji je priredio „vaš čovjek Sivilo“, a nakon pauze koja je iskorišćena da se pozdrave svi koji su doprineli realizaciji ovog događaja, mikrofon je predat njegovim zemljacima.

IMG_8110

Pošto su „svuda tuda kroz grad“, došlo je vreme da „po puteva” obiđu i Beli grad. „Nisu doma“, ali je atmosfera bila kao kod kuće. Dedduh je naglasio da mu prija „kamerni sastav” publike i da bi tako mogao do sutra, a ljudi su bili napred, tik uz binu, i pevali u glas hitove ovog sastava. Bilo je pesama sa poslednjeg albuma „Nemam ti kad” koje je publika znala podjednako kao i one sa prethodnog-„Krš i drača“, a neki su tražili i pesme sa prvog albuma koje sinoć ipak nisu bile izvođene. Međutim, bez obzira na dugove, probleme podstanara i nostalgiju za letom, oni su podigli atmosferu do vrhunca i u višesatnom nastupu koji je bio najposećeniji od svih do sada organizovanih na ovom festivalu. Noyz i Dedduh su sinoć uspeli da dočaraju atmosferu prepunog KST-a i još jednom potvrdili da svojom energijom plene publiku u svako doba na svakom mestu.
Tokom njihovog nastupa za DJ pultom je bio DJ Seagull Prime.

IMG_8365

Nakon ovih energičnih nastupa usledio je Bow Down after za koji je ulaz bio besplatan.

Treće veče, treća sreća, najveća posećenost i najbolja atmosfera do sad. Da li je reč o magiji broja tri ili o napretku iz dana u dan saznaćemo kada dođemo sa utiscima poslednjeg dana festivala kada će se održati all style battle i MC battle nakon kog će muziku vrteti DJ BKO.

Kristina Belović

About the author

Miljana

adorkable.

Leave a Comment