album Muzika Strani Hip Hop Vesti

Cypress Hill – Elephants On Acid (Album)

Written by Dimitrije

Cypress Hill je izdao svoj deveti po redu studijski album koji nosi naslov “Elephants on acid”. Ovaj album je dugo najavljivan, a ja sam kao veliki Cypress Hill fan imao jako visoka očekivanja. Album je u potpunosti producirao Dj Muggs nakon pauze od četrnaest godina koliko nije sarađivao sa B-realom i Sen Dogom. Dj Muggs je sa svojim, kako bi mi to ovde rekli – “naduvanim” i sablasnim bitovima, verovatno najzasužniji zašto ja, a verujem i većina Cypress fanova na svetu upravo toliko voli Cypress hill. Dj Muggs definitivno zna kako da dopre do ušiju slušalaca i ureže svoj trag.

Na albumu se nalazi dvadeset jedna traka, mada obiluje tzv. “interlude” trakama koje su karakteristične za Cypress Hill i Dj Muggs-a, a koje su po mom mišljenju upravo upotpunile celokupnu atmosferu ovog albuma. Zvuci sablasnih truba i naduvanih basova ovih prekida između pesama gotovo da ne mogu nikoga da ostave ravnodušnim tokom preslušavanja albuma i definitivno pristaju naslovu albuma “Elephants on Acid”. Ženski bek-vokali na nekim pesmama dodatno upotpunjuju ceo doživljaj.

Gotovo me album sa sve naslovom podseća na jedan trenutak iz detinjstva koji se tiče opijenih slonova: ako možda pamtite Diznijev crtani film Dambo i pesmu “Pink elephants on parade” – užasno sam se plašio ove scene. 🙂

Ovaj album je definitivno onaj dobri stari Cypress iz ’90. Pravo je osveženje čuti ovako nešto u 2018. godini koja je doba nekih modernijih zvukova.
Na albumu se nalaze četiri videa: “Band of Gypsies”, “Crazy”, “Reefer man” koji je izašao godinu dana ranije i “Muggs is dead”.

 

Cypress Hill takođe najavljuje dokumentarac o grupi u bliskoj budućnosti.

Ceo album možete da pronađete na Cypress Hill youtube kanalu. Da li ste preslušali album? Koja pesma vam je favorit?

About the author

Dimitrije

Leave a Comment