Muzika Vesti

Damental-ov samostalni album „Kuća”

Written by Kristina

DaMental interpret, slavnoski MC/beatmaker s dugogodišnjim boravištem u Rijeci i nakon dva albuma s K.L.U.B.-om snimio je samostalni album pod imenom „Kuća”. Album je sniman na proleće 2014. u Zagrebu kod Kida koji je zaslužan i za miks i za master albuma.
Na albumu se nalazi 9 pesama, njih nekoliko koje su ostale nakon nedovršenog projekta s Toxarom i ostatak novih. Kao instrumentalni gosti učestvuju Goran Pavlović (bas) i Matej Huljev (gitara) iz Kandžijinog benda Gole žene, Goran Glušac (truba, piano, rhodes) te DJ Jopa i DJ Chill na jedinici i dvojci. Vokalni gosti su Zembo (Dregermajster Crew), Toxara i Yness.
Damental kaže da je za goste birao ljude sa kojima ima iste poglede na muziku, kao i neke od onih čiji rad ceni i prati. „Žanrovski bih ga kategorizirao kao nekakav sample based, boom bap hip hop s tekstovima kojima opisujem svakodnevne priče i likove.Nešto je izmišljeno, nešto stvarno, nešto sam ja, a nešto ljudi koji me svakodnevno okružuju, ništa specijalno“, rekao je DaMental.
Produkciju je odradio sam, a glavna karakteristika beatova su kao što je i sam rekao semplovi i brejkovi koje komponuje s živim instrumentima. „To je i žanr hip hopa koji u slobodno vrijeme uz svu ostalu glazbu najviše volim slušati, to je moja vizija hip hopa, kako on treba zvučati“, ističe on.
Album možete poslušati i besplatno preuzeti na njegovom Soundcloud profilu.

About the author

Kristina

Leave a Comment