Ostalo Vesti

Decenija „bolesnog dodira”

Written by Kristina

Na današnji dan pre tačno deset godina osnovana je grupa Sick Touch. Manji broj ljudi  okuplja se pod ovim imenom 2006. godine sa namerom da otvore muzički studio, a ideju pokreću Vladimir Nišavić (Mlata), Bojan Glamočić (Žuti) i Milan Kostić. Nakon što su stekli uslove, otvorili su studio u bloku 38 na Novom Beogradu u kome su nastale prve pesme koje su već 2007. godine objavljene i publika ih je dobro prihvatila. Te godine je urađen i prvi spot za pesmu „Prepoznaj” koju su snimili Branko Mardešić (Cobran) i Mlata u saradnji sa DJ Doobie-em.
Nakon toga usledio je i spot za još jednu njihovu pesmu – „Uživam u radu”.

stt

 

Momci iz ovog sastava su sarađivali i sa drugim reperima, pa tako članovi Sick Touch-a (Mlata, Cobran, Žuti i Kum Majk),  Shef Sale iz Beogradskog Sindikata, Marlon Brutal i Zhozi Zho čine Brigadu.
Cobran i Mlata su u saradnji sa Shef Saletom snimili spot za pesmu „Deo sam klana” sa kojom su dostigli skoro 2 miliona pregleda na You Tube-u. Takođe, Žuti je u saradnji sa Bvanom snimio spot za pesmu ,,Gde si brate” i za singl pesmu ,,Priče sa Ulice”.

Prvi nastup Sick Touch grupe održan  je iste godine u maloj sali SKC-a i bio je vezan za grupu Biro (danas čelnici izdavačke kuće LTDFM). Potom su nastupali  u većini gradova i manjih mesta, kako u Republici Srbiji tako i u Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj… Oni nisu zaobišli ni veća dešavanja poput „Unezverijade”, „Prevale”, nastupa na Eastfort festivalu u Zaječaru (2010, 2013. godine), karnevala u Vrnjačkog Banji. Njihovi veći nastupi su gostovanje na koncertu Beogradskog Sindikata u Beogradskoj (Kombank) areni, kao i nastup na festivalu „Svi kao jedan” 2012. godine. Početkom 2014. godine su imali uspešna gostovanja u Sarajevu i Zagrebu, a 16. maja su održali prvi veliki solistički koncert u Domu omladine (kako je bilo možete pročitati ovde, a foto galeriju pogledati ovde).

U  saradnji sa kompanijom „Delta Nike”, snimili su pesmu za kampanju „Srce na teren”, koja je dobila titulu „nezvanične himne fudbalske reprezentacije Srbije” koja je 2013. godine postala zvanična himna rukometne reprezentacije Srbije na svetskom prvenstvu održanom u Beogradu.

Ovim povodom želimo ovoj ekipi da još dugo opstane na rep sceni, a vi možete pogledati ovde njihovo gostovanje u izdanju My People Live-a.

About the author

Kristina

Leave a Comment