Intervju Vesti

[ DEMO INTERVJU ] – Duno Uno

Ko sve sačinjava “Duno Uno” grupu ?

Roha: Duno Uno grupu čine dva lokalna mc-ja Roks Master a.k.a. Roha i Jimmy Rocketfinger a.k.a. Coja.

Čija je ideja bila da se osnuje grupa ?

Coja: Na ideju je prvi došao Roha,ja sam se naravno složio i tako smo oformili grupu…

Kako izgleda pisanje vašeg teksta,da li je to uobičajeno da svako piše za sebe ili je kod vas to drugačije ?


Roha: Aaaaaa pa da, pa u principu tekstove pišemo odvojeno što znači da pišemo svako za sebe, uglavnom dok sam ja u gluvoj sobi i snimam svoj vers, Coja škraba rime za to vreme.

Gde i kada ste snimili prvu pesmu,i kakav je zvuk imala u odnosu na vaše današnje pesme ?

Roha: Prvu pesmu smo snimili kod ortaka u nezavisnom studiu. Inače to je studio mnogočlane grupe Sound Familia u kojoj smo i mi članovi, a Sound Familiu čine 8 solo izvođača takođe iz Kikinde.

Coja: Prva pesma je došla u rano proleće,kad su grane razbacale prve plodove, hahahah, Pa kako da zvuči, Daysha (Producent\MC) se uvek iscima da pesma bude što bolja što se tiče bita, mixa i mastera, uglavnom svaka pesma ima kvalitet na svoj način…

Da li ste se oprobali u još nekom elementu hip hop kulture ?

Coja: Pa u principu,ja sam pokušao sva četiri elementa hip hop-a, ali u ovom sam najbolji tako da sam ostao na tome da pišem stihove i pesme..

Roha: Jesam, oprobao sam se u b-bojingu nekadašnje D-Twisters ekipe iz Kikinde i nije mi baš najbolje išlo tako da sam ostao pri ekipi kao profesionalni blejač. Takođe sam se oprobao i u crtanju grafita, sticajem okolnosti kakve sam sreće, murija me navatala više puta i uz pomoć zlostavljanja pendrecima bio sam primoran da batalim i to.

Iz vašeg ugla,koji je elemnt trenutno najzastupljeniji kod nas ?

Coja: Hip hop kultura u našem gradu je veoma ugoržena,tj. ne prolazi kako treba,masa je glupa ko da ne psujem sad, živimo u svetu pametnih telefona i glupih ljudi, celokupna Srpska scena je vezana za MC-ing jer niko nije toliko voljan i željan da utroši vreme na neke druge grane kulture…

Roha: Bravo Coja, slažem se..

Šta mislite o tome što je većina novih izvođača,odrasla na domaćem repu ?

Roha: Ja više slušam strani ungerground rap zvuk, domaći rep mi je smešan, ima par dobrih MC-jeva koje ne bih imenovao ovom prilikom svaki MC je realno gledano najbolji za sebe i svoju ekipu.

Coja: Slažem se sa Rohom, ja sam takođe odrastao na stranom ungerground rap-u, na domaćoj sceni ima još mnogo toga da se radi jer mnogo zaostajemo u odnosu na ostale zemlje u svetu, a i muzička industrija nam je ne daj bože nikome … Nadamo se da će se mnogo stvari promeniti na bolje vremenom..

Koliko pratite domaću scenu,i ko za vas predstavlja predstavnike naše scene ?

Coja: Slabo pratim domaću scenu, ako ćemo po uspehu pravog hip hop-a Juice je najuspešniji, problem današnjih ”Uspešnih repera” jeste u tome što se boje da će im novi mladi i kvalitetni izvođači preuzeti tron, s’ toga ne žele da sarađuju bez para. Ja mislim da bi trebale da se udruže snage radi stvaranja bolje i kvalitetnije hip hop scene..

Roha: Ne pratim domaću hip hop scenu i Coja je dovoljno rekao …

Koji je bio vaš prvenstveni cilj kada ste počeli da snimate ?

Roha: Cilj nam je da kažemo ono što mislimo i da nas ljudi čuju, a glavni razlog za naše snimanje je ljubav prema muzici i slobodnoj umetnosti…

Coja: Ja bih samo dodao još i to da mi naše emocije izbacimo kroz pesmu…

Da li su vam se u međuvremenu promenili ciljevi ?

Coja: Jednoglasno, nisu. Ma da moglo bi da padne malo keša jer su nam stomaci prazni..

Uskoro izbacujete album,recite nam nešto više o tome ?

Roha: Album je pri kraju, nosi naziv “Duno Pa Pljuno” imaćemo goste iz Beograda i par izvođača iz Kikinde..

Hoćete li uskoro nastupati negde,i hoćete li imati posebnu promociju albuma ?

Coja: Pa verovatno,ako se neko bude zainteresovao da pozove nas dva mlada derana plus ekipu kao našu podršku…

Roha: Postoji mogućnost da odradimo promociju našeg albuma prvenca,što ne zavisi samo od nas jer smo relativno novi rap sastav na domaćoj hip hop sceni ne znam da li iko zna da naša ekipa postoji,ovom prilikom pozdravljam sve ljude koji prate domaću hip hop scenu i da im prenesem da prate naše radove jer mislim da nas vredi čuti! Pozdravljam takođe i našu Sound Famili-u i nadam se da ćemo se celokupno naći na sledećem interviju-u!

Njihova facebook grupa : https://www.facebook.com/groups/398848056846088/

Marko Ilić

About the author

Rista

CEO and Founder

Nekada davno pokrenuo My People, a danas My People pokreće njega...

Leave a Comment