Intervju Vesti

[ DEMO INTERVJU ] – Mrdak

Written by Rista

Šta te je privuklo da uđeš u svet hip hopa ?

Još kao klinac sam slušao rep više nego ostalu muziku,doduše sam odrastao na domaćem repu.Sećam se jedan dan sam sedeo kod kuće, slušao muziku i gledao winamp i
kao razmišljam:” Reci jednog dana piše Mrdak tamo u plejlisti “, jeste smešno,ali tako je bilo,ostalo je samo slučajnost i bio sam na pravom mestu u pravo vreme sa pravim ljudima.Shvatio da me cela ta priča “vozi” i to je to.To pisanje je bilo za mene kao ventil ,da se izduvam i da izbacim sve iz sebe.

Kada počinješ sa pisanjem tekstova,i ako se sećaš par naslova prvih tekstova napiši ih ?

To je bilo pre 3 godine.Iskreno, bilo je za jednu devojku,bio sam zaljubljen i te fore,mislim realno ,svi smo mi prve stvari pisali ili za ribe ili ipak geto ulica ortaci i to. Kasnije je to prešlo u ozbiljnije pisanje,pronašao se tu negde i evo već 3 godine pišem.

Kako gledaš na trenutnu scenu ?

Fino je sada,vidim da su razni MC-evi po tv-u,širi se priča,kreće da se izbacuju kvalitetne stvari.U poslednje vreme više gotivim da slušam neafirmisane nego
afirmisane.Lagano slažu se kockice,sve će doći na svoje mesto.

Danas sve više artista odrasta na domaćem repu,da li je to po tebi dobro ili loše i zašto ?

Ja sam odrastao na domaćem,meni je kul, ali je loše u principu. Šta znam,živimo u Srbiji,slušam naš rep,naš jezik,i ako je strani kvalitetniji.Mada sada gledam da više slušam strance.Od njih možes da pokupiš kvalitetne fore,oni to rade bolje.Jednom mi je Papi rekao da je njegova generacija odrasla na stranom repu,samim tim su im oni bili uzori, pa je ta njegova generacija radila dobar rep. Dok smo mi kao mlada generacija, opet kažem u svoje ime, ima i mladih koji su odrasli na stranom, odrasla na domaćem, pa su nam uzori bili naši reperi. Kapirate priču.

Kako se razvija hip hop kultura kod nas,koji element je najviše zastupljen ?

Hip hop se razvija odlično,Mislim šta znači odlično,dobro je kako može da bude.I ako nije toliko medijski podržan,sluša se,svuda ima grafita(nema zgrade da nema po neki grafit)vidiš klince po ulici voze skejt.Poslednjih par godina ima dosta događaja,tipa: Svi kao jedan,skoro su bili Lil Fame & Termanology,imaju čak i žurke na kojima DJ-evi vrte rep,i to je kul.Tamo ima brejkera,tako da podjednako su zastupljeni elementi.Svi se cimaju,to je bitno.

Koji si sebi cilj postavio kada si počeo da snimaš?

Kad sam počeo da snimam sve je to bilo iz sprdnje,nisam imao cilj.Kako je vreme odmicalo cilj se polako stvarao.Imao sam neku viziju u glavi,da rokam kako treba,da ljudi čuju šta imam da kažem,da radim šta volim, ali da nemam neke preterane troškove,jer nemam ni prihode za sad,bilo bi super da sve svedem na nulu-što je najteže ,ali Bože moj sada nema nazad ,idemo dalje,šta je tu je. Moto mi je bio “Sve u svoje vreme” ,tako se i zvao prvi demo album.Cilj mi je da se roka jače i jače.

Uskoro nastupaš sa Prti Bee Gee,reci nešto više o tom nastupu ?

Bila je priča da nastupam kao predgrupa VIP-u,to se otkazalo,ali ubrzo je organizovan nastup Prti Bee Gee-a i Monogamije,e tu nastupam kao predgrupa.Pomeren je nastup za 6. april i neće biti na splavu Opera, nego u Ilegali. To isto veče snimamo za ovaj novi spot što radim. Vidimo se tamo!

Na čemu trenutno radiš,i šta se prvo može očekivati da će biti izbačeno ?

Evo već ima skoro godinu dana kako radim na drugom albumu,dao sam sebi za cilj da bude 3 puta bolji nego prvi.Stigao sam do pola sa radom.Biće svega,raznovrsne teme i matrice,biće takođe kvalitetni gosti.Ovih dana radim na snimanju spota za pesmu koja se takođe nalazi na albumu.Beat za tu stvar je radio Big Boss ,a ceo album miksa Phile imenjak iz Niša,iskoristio bih priliku da ih pozdravim.Ne znam kada će izaći album,i da li ću da izbacim spot kao prvu stvar sa albuma kao najavu ,ili ceo album zajedno sa spotom.To ću verovatno da odlučim kad se završi spot.

Za kraj,koji je događaj za tebe ostao najbitniji za promovisanje hip hopa kod nas ?

Kao što sam rekao gore.Svi kao jedan i Red Bull MC Battle. Bilo bi kul da bude još velikih događaja. Evo za kraj još par reči. Jedva čekam da završim ovaj album i da ga podelim sa vama. Pozdrav za tebe i My People Magazin. Toliko od mene.

Marko Ilić

About the author

Rista

CEO and Founder

Nekada davno pokrenuo My People, a danas My People pokreće njega...

Leave a Comment