Intervju Vesti

[ DEMO INTERVJU ] – Pastar

Šta te je to uvuklo u hip hop kulturu, i da li te je neka pesma konkretno “naterala” da počnes slušati rep?

Moj stariji brat se bavio isto rep muzikom, to je bila negde 2002./2003. godina. Puštao mi je 2pac-a, BS, tadašnji Bassivity, njegove pesme, grupa se zvala “Ponos Bloka” itd… Sad’ kad’ bi rekao ime neke pesme koja me je “naterala” da počnem da slušam rap lagao bi, iskreno se ne sećam, bio sam mali. Ali ceo taj trip mi se svideo i vremenom sam počeo da skupljam svoju malu kolekciju CD-ova.

Kada si počeo da pišeš tekstove ?

Tekstove sam počeo da pišem oko 7. razreda osnovne škole. Imao sam još jednog drugara u razredu koji se isto ložio na rep, pa smo zajedno počeli u zadnjoj klupi na časovima da pišemo tekstove.

Da li se secaš svojih prvih rima, ako da reci nam kako je glasila ?

Ne sećam se, ali sam siguran da su bile vezane za blok, jer sam se u to vreme mnogo ložio na blokove i Novi Beograd.

Jesi li zadovoljan kvalitetom zvuka na našoj sceni trenutno ?

Pa ono … i ne baš. Nekako svi koji su ranije bili najbolji su polako počeli da probadaju što se tiče muzike. Bukvalno izbacuju samo da bi izbacili, da se slučajno ne bi zaboravilo na njih. Ali s’ druge strane ima sve više mlađih repera koji se cimaju za svoju muziku i trude se i što je najvažnije dobro zvuče.

Današnja omladina je većinom odrasla na domaćem repu, da li misliš da je to dobro ili loše i zašto ?

I ja sam jedan od te većine. I ja sam odrastao na domaćem repu. Ali kako postajem stariji sve manje slušam domaći rep, a sve više strance. Mislim da je najbolje da se sluša i domaći i strani rep podjednako (zlatna sredina).

Koji je bio tvoj prvenstveni cilj kada si počinjao da se baviš hip hopom ?

Pa upočetku sam radio samo za sebe i drugare. Posle sam kao i svaka druga osoba koja se bavi bilo kojim žanrom muzike želeo da uspem u onome što radim. Ali naravo ne bih ovo radio da ne volim.

Hoceš ili se već jesi oprobao u još nekom elementu hip hop kulture ?

Pre nego što sam počeo da se bavim muzikom, crtao sam grafite. Nije mi išlo, ni dan danas ne znam da crtam. I sumljam da cu se baviti nekim drugim elementom hip-hop kulture, ali ipak nikad se ne zna.


Kada bi mogao da biraš nekoga sa domaće scene da snimaš sa njime, ko bi to bio i zašto baš sa njime?

Da ste mi to pitanje postavili letos mogao bi da dam odgovor. Bio je to ILL G (Vladimim Jurošević), on mi je bio uzor. Poslao sam mu moj prvi spot i njemu se svideo moj rad i dogovorili smo se da zablejimo, snimili smo zajedno pesmu, zajedno nastupali … Ali sada iskreno nemam želju da snimim pesmu sa nekim. Pozdrav za Vladu.

Ima li možda neko sa kime nikada ne bi snimao, i zašto ?

Ne bih sa svima snimao to stoji. Jer sam vremenom izgradio svoje ime i snimanjem sa nekim ko tek sada počinje da snima tera mene da se sputim na neki niži nivo. Ne prozivam sada nikoga, samo iznosim činjenice. Primer, pitajte Reksonu da li bi samnom snimao, rekao bi “ne”, jer bi se tako spuštao na niži nivo.

Da li postoji neki događaj koji bi baš izdvojio da je uzdigao našu scenu na neki određeni nivo?

Da, Red Bull Mc Battle, Svi Kao Jedan 2011 i Svi Kao Jedan 2012.

Šta planiraš u daljoj “karijeri” ?

Planiram da uspem u ovom što radim. Ali otom potom, neka sve ide kako treba, lagano. A i da ne uspem, barem ću znati da sam uživao u ovome.

Marko Ilić

About the author

Rista

CEO and Founder

Nekada davno pokrenuo My People, a danas My People pokreće njega...

1 Comment

  • hahahahahahahaha “vremenom sam izgradio svoje ime” a koliko dina imas 16 fazon

Leave a Comment