Intervju Vesti

[DEMO INTERVJU] – Uncle Džo

Za početak, otkud naziv “Uncle Džo” ?

Iskren ću biti , kad sam snimio prvu pesmu Flejm je pitao kako glasi naslov pesme i kako ću se zvati. Ja sam se našao zatečen i nisam imao baš nikakvu ideju u glavi, u ovo nisam baš ušao ozbiljno …. I onda sam sa drugarima u 95-ici (našem autobusu) razmišljao kako i šta dalje …. Staniša i Bane su mi rekli Uncle Džo i ja sam prihvatio to i eto tako je ostalo.

Kada si počeo da slušaš hip hop?

Od malih nogu, slušao sam Ajzaka i Beogradski Sindikat… Baš sam to rekao na jednom gostovanju, baš pre neki dan, tu su bili i Škabo i Feđa Dimović iz Beogradskog Sindikata. Imao sam tu sreću da ne odrastam uz pesme Mileta Kitića i Šemse Suljaković.

Od kada pišeš tekstove, i da li se sećaš svog prvog teksta, ako da napiši nam jedan deo?

Tekstove pišem baš od skoro, možda nekih 10-ak meseci. “Kad teško je ” je bukvalno prva linija koju sam napisao u životu.To je i moja prva pesma .

Već dugo vremena najavljuješ album “Armija je tu”, kada možemo očekivati tačan datum izlaska albuma?

Album bi trebao da izađe u omotu do decembra najkasnije, a na “tjubu” pre. Hoću da sve to bude savršeno, zato izbacujem pesmu po pesmu i nigde ne žurim.

Koga sve možemo očekivati od gostiju na albumu?

Tu je Flejm, Lutmi, Vladimir Popov momak sa sjajnim glasom, Cofo… Za početak je dosta. Biće i u štampanom obliku ali će tiraž biti skroman, možda 100-200 diskova, i sve planiram da podelim.

Pesma “Pobedi Miloje” na kojoj si radio sa Cofom za nekoliko dana dostigla je za tebe verujem neverovatan broj preslušavanja. Šta te je nateralo da snimiš baš konkretno tu pesmu?

Prvo hoću da se zahvalim Mr RedStar Belgrade , fenemonalan momak. Takvu ljubav prema Zvezdi još nisam video, uradio je spot potpuno besplatno, baš srcem. Zvonko je legenda mog kluba, i legenda Srbije, osvedočeni borac, zato sam hteo da mu se nekako odužim. Hvala Bogu pesma ima mnogo pregleda, i to mi je baš drago, ljudi su prepoznali kvalitet.

Koliko pratiš domaću scenu, i da li si zadovoljan kako ona trenutno zvuči?

Samo domaću scenu i pratim, nikada nisam slušao strani rep. Mislim da je ovo fenomenalno, imamo najbolju rep muziku na Balkanu. Tu je Beogradski Sindikat, Sick Touch, Thc, Sale Tru, Škabo otac srpskog repa (sad Boško), Marlon Brutal , VIP, Dada… To su sve nosioci scene, ali pohvalio bih i one koji nisu tako poznati, a prave odlične pesme. To je jako dobra i bitna stvar za scenu.

Današnji novi izvođači su većinom odrasli na domaćem repu, da li je to dobro ili loše?

Mislim da je to dobro, da živimo u realnosti. Strani rep, naročito američki nema veze sa našim, baš nikakve. Mi gradimo svoj stil i to je odlična stvar.

Koji je bio tvoj prvenstveni cilj kada si počinjao da repuješ?

Prosto sam želeo da probam, baš u tom periodu mog života se desilo nešto, i jednostavno sam imao potrebu da kažem nešto na ovaj način.

Da li možemo uskoro osim albuma očekivati i neki spot prvenac?

Ako Bog da uradiću spot sa Flejmom i Vladimirom. To je jedna divna ljubavna pesma. I ovom prilikom bih hteo da se zahvalim tebi, bila mi je čast. Još jednom veliko hvala mom bratu Flejmu na svemu što je učinio za mene, mojim drugarima Fići, Banetu, Staniši, pratili su me na svakom snimanju i verovali u mene. Hvala i svima koji me slušaju. Pa se vidimo .

Youtube channel
Facebook

Marko Ilić

About the author

Rista

CEO and Founder

Nekada davno pokrenuo My People, a danas My People pokreće njega...

Leave a Comment