Muzika Najava Vesti

Doox priprema novi album

Written by Rista

Doox sprema novi album Zategni Rukave koji će izaći ove godine. U pauzi između dva poslovna angažovanja, Doox je ušao u studio i počeo rad na novom albumu. Pred nama je video tizer za do sada snimljene pesme. Očekuje se ukupno 15 pesama na albumu.
Pozvali smo Dooxa da malo popričamo i da nam detaljnije predstavi Zategni Rukave: “Zategni rukave, ne plači ko pička, ne dobijaš na tacni jer više nisi klinac, krv i znoj, daj napravi dinar, to je tvoj život samo tebi je bitan – Refren od pesme “Zategni rukave” koji je ujedno i naslov albuma. Vreme detinjstva i odrastanja je prošlo, vreme je da se stvari uzmu u svoje ruke i da se boriš kroz život. Sam si prepušten svemu, nemaš pomoći ni od koga, ne dobijaš ništa više na tacni, svoj dinar zarađuješ kroz krvave ruke i brineš se o sebi.
Album bih opisao kao borba za život, borba za nešto svoje, borba da opstaneš u svetu koji je pun ljudi koji su pokušali da te rastrgnu na komade ali nisu uspeli jer sam sam jači od svih. Album je uglavnom u boom bap zvuku i tematske pesme su raznolike. Izdvojio bih naslove pesama kao što su “Zlatne godine” – tvrdi boom bap 90-ih godina koji je tada u to vreme najviše sjajio i dan danas je podstrek mladim izvođačima. Zatim “Tamo daleko” – patriotska pesma o domovini gde je čovek prinuđen da napusti svoju zemlju, porodicu i najmilije kako bi zaradio novac na drugom mestu. Takođe za ovu pesmu se vezuje i “Kad trljam dlanove” – najsrećniji sam na svetu kad svoj novac pošteno zaradim bez mutnih poslova, čist novac – miran san. U privju koji je okačen iz studija mogu da se čuju delovi ove tri pesme, uz jedan kafanski dubstep i jednu trep stvar koje daju raznolikost albumu da nije monoton i da se u svim temama odrastao čovek može pronaći. Od beatmakera koji su se pojavili tu je DMG, Mad-A, Denis M, Tunna beats, Dark Dizkobar i moja malenkost. Od gostiju tu su LCC, Ser Kromi, Iaria, Gipsy Mafia i producent Jovan Dragić koji se pojavljuje na dva refrena.” – završava Doox.

Pogledajte preview i pripremite se za novi projekat.

Dooxove albume i singlove možete preslušati na svim muzičkim digitalnim platformama.

About the author

Rista

CEO and Founder

Nekada davno pokrenuo My People, a danas My People pokreće njega...

Leave a Comment