Vesti

Exit festival 2019 – Rep verzija (Desiigner, Skepta, IAMDDB…)

Written by Sh

Ove godine EXIT nije slučajno bogat repom. Organizatori su odlučili da mu posvete više pažnje, pa hip-hop ponudu ove godine najavljuju kao festival u okviru festivala. Od 4. do 7 jula 2019. održaće se novo izdanje našeg najpopularnijeg festivala koji donosi neka aktuelna imena svetskog repa i nikad više domaćih i regionalnih rep izvođača.

Prošle godine su rep imena predvodili MIGOSi i French Montana, dok su ove godine najpopularniji izvođači smešteni u nedelju na Main Stage.

Najpoznatije ime je Desiigner koji tri godine nakon što je izbacio Pandu, koja je njega i njegove lude adlibe stavila na svetsku mapu, konačno dolazi i kod nas.

Za ljubitelje grajma i britanskog repa uopšte tu je legenda ovog zvuka. Skepta je čovek koga gotive i Mick Jagger i Pharrell, a posebno Naomi Campbell. Bleji sa Drakeom i snima sa A$AP Rockijem, tek što je izbacio svoj novi album Ignorance is Bliss stiže nam na tvrđavu, a za ljubitelje ženskog vokala i one raspoložene za više chill zvuka tu je IAMDDB.

Sem glavne bine, ljubitelji domaćeg i regionalnog rep zvuka će moći da nađu zabavu i na Addiko Fusion i Cockta beats binama. Najavljeno je preko 70 izvođača od starih dobro poznatih Bad Copy i Sajsi MC, gostiju iz regiona Vojko V, Helem Nejse, Krešo Bengalka pa do novih aktuelnih izvođača koje predvode Klinac i Elon. Rep zvuk se poslednjih godina dosta razvio i otišao na razne strane. Neki su bliže onom originalnom, mnogi iako su ostali u okviru žanra su toliko daleko da ih neki ni ne priznaju kao rep, ali je EXIT sve ove izvođače doveo i ponudio publici, pa neka svako odabere ono što mu leži. Na Cockta bini će se tako naći i Atlas Erotika, Bekfleš, Buntai, Hazze, High5, I.N.D.I.G.O, Krankšvester i 30Zona, a od DJ grupa i izvođača nastupiće Vatra, Cake Boys, FAM, Irie Scratch & Shorty P, Bajko Felix, DJ Laki & DJ Rokam, Palace, Traples, Luka Brasi, PLYZ, New Wave, In Da Klub, Trepaj il krepaj, Vaske, Yung Rosh, Zimski i Lil Yung! Najavljen je i Bassivity Showcase za koji ne znamo koje će izvođače sadržati, ali dođite u subotu i otkrijte.

Za detaljan program pogledajte https://www.exitfest.org/program/

Vidimo se i ove godine na tvrđavi

About the author

Sh

Leave a Comment