Event Vesti

Fresh Island Festival

Fresh Island Festival

Od 5. do 8. jula u klubovima Papaya i Aquarius na plaži Zrće (Novalja, otok Pag, Hrvatska) održati će se prvo izdanje Fresh Island Festivala.

Prvi objavljeni headlineri festivala su Eve i DJ Muggs (Cypress Hill). Ostala imena koja su do sad potvrđena i čine prvu trećinu line-upa proverite na službenim stranicama festivala.

Također, putem sajta su dostupne ‘early bird’ ulaznice za sva 4 dana festivala po ceni od 179kn.

U nastavku možete da pročitate službenu objavu za medije i poslušate Fresh Island Festival Theme u izvedbi Punchlinea (eMC) i produkciji DJ Soul Clapa.

Pioniri R’n’B i Hip-Hop scene u Hrvatskoj ali i šire regije, ugledni internacionalni promotor i DJ Phat Phillie, hrvatski hip-hop ambasador i kreativni izvođač Bizzo Bodega iz Bolesne braće, poznati event manager Damir Stupnišek Stupni te PR stručnjak i promotor R’n’B kulture Adnan Mehmedović-Medo udružili su snage u A4 konzorcij kako bi hrvatskoj, regionalnoj i internacionalnoj publici predstavili novi, prvi i svježi r’n’b i hip-hop festival- Fresh Island Festival.

Nakon više od 1000 organiziranih događaja u Hrvatskoj, bogatog promotorskog, event/marketing i artističkog iskustva te preko 150 uspješno odrađenih koncerata , nastupadomaćih i internacionalnih priznatih umjetnika (Grammy nagrađivanih) poput Busta Rhymes, Redman & Method Man, Montell Jordan, Nina Sky, DJ Premier, Jazzy Jeff, Blackstreet, DJ Tony Touch, Onyx, Ghostface Killah, MOP i mnogi drugih – konzorcij A4 odlučio je predstaviti Fresh Island Festival , prvi festival takvogtipa u široj regiji. Prvi sličan festival nalazi se u Češkoj „Hip-Hop Kemp“, odnosno „Frauenfeld“ u Švicarskoj.

Švicarski Frauenfeld potiče još iz daleke 1987.g. i danas okuplja preko 100 izvođača na 10 različitih pozornica, te 100 000 gostiju iz čitavog svijeta. Kroz svoje festivalsko postojanje, Frauenufeld je ugostio najveće svjetske hip-hop ikone poput Jay-Z, Kanye West, Eminem i Snoop Dogg-a.Češki Hip-Hop Kemp je drugi najveći r’n’b i hip-hop festival na svijetu sa zavidnim imenima koja nastupaju na njemu poput The Roots, Redman i dr. Po uzoru na ta dva mega festivala, ali opet drugačiji i jedinstveniji jer se čitava radnja zbiva na našoj prekrasnoj obali, publika će već ovo ljeto moći uživati u svojim idolima i malo drugačijem glazbenom ozračju na kakvo niste navikli na hrvatskim festivalima.

Neka onda vaš prvi bijeg na more u 2012. bude vikend između 5.-8. srpnja kada će na sada već svjetski popularnoj plaži Zrće, u klubovima Papaya i Aquarius, na 3 pozornice predstaviti mnoga poznata domaća i svjetska imena r’n’b i hip-hop scene.

About the author

Stick

Leave a Comment