Report Vesti

Grashoper @ Klub Gun ( raport )

Written by Kristina

Grashoper je sinoć, kao što je i najavljeno, održao svoj prvi koncert u klubu Gun u ulici Miloša Pocerca 10 u Beogradu. Klub je bio pun, a atmosferu su upotpunili i brojni gosti.

g2

Prvi od njih na bini je bio Lou Benny ( Begefank ) koji je izveo 2 neobjavljene stvari – „Tresi kantu” i „Guza meduza”. Publiku je na samom početku pokrenula i „Yo!hambin”, pesma koju je LouBenny snimio u saradnji sa grupom SevdahBABY. Svi ono koji su jarčevi u horoskopu, a i oni koji nisu, ali su takođe carevi, đuskali su uz „Ja sam jarac”.

Za DJ pultom je bio DJ Mrki. Grashoper je svoj nastup započeo pesmom „Smoke Weed”, a nakon toga se obratio publici uputivši im kompliment da su svi lepi.
Neke ni daljina nije sprečila da dođu na cert, pa je publiku pozdravio i Deda. I Manda se pridužio Grasu, iako je imao temperaturu, tako da nije bitno da li imaš temperaturu ili ne da bi izveo „Predrasude” , pa više nije bilo bitno ni „da l’ je neko mršav ili debeo”, niti „da l’ je ćelav il’ osedeo”.
Predrasude da rep nije za žene je razbila mlada talentovana Nikolina Marinković poznatija kao Ninna sa Leve Obale.

Grashoper je izveo i novije pesme -„Senke”, koja je do sada naišla na brojne pozitivne kritike, i „Dok sam se okrenuo” .

g1

S obzirom da je Grashoper pobedio na Red Bull MC Battle-u, i da se proslavio freestyle-om, sasvim je bilo očekivano da će toga biti i na koncertu. Ovog puta su se podzemni preselio u Gun. Za beatbox je bio zadužen Duća, koji je „skinuo” numere od „Seven nation army” do muzike iz serije „Porodično blago”.

Mc Hawk se obratio publici koja se okupila u velikom broju i rekao da mu je drago što su tu, jer je na nastupima nekad bilo samo 5,6 ljudi. Nakon njega nastupali su Pattos Keppos i Sale TRU, a potom su Grashoper i Zhozi Zho odrepovali svoju zajedničku pesmu „Laka lova”. Zhozi Zho je svoj nastup završio pesmom „Ekstazi” koju je snimio u saradnji sa Gazda Pajom.

Do kraja večeri na mikrofonu su bili i Beli, Savke, kao i Coa D.N.K. , tako da je sinoć „gruvao rep sa gajbe” u Gun-u.

Grashoper je sinoć ujedno i najavio freestyle battle „Baci se na teme” koji će se održati sredinom maja, kao i EP koji bi trebalo da izađe ove godine.

Kristina Belović

About the author

Kristina

Leave a Comment