Report Vesti

Gru, Smoke Mardeljano, VIP i Struka @ CUK (raport)

Written by Miljana

Kažu da onako kako započnete Novu godinu da će tako biti tokom cele. Početak 2015. kao i njen doček proveli smo na hip hop festivalu i time potrvrdili tačnost ovih „priča iz naroda”.
Prvi dan Nove godine u hip hop duhu vezuje se za prvi rep album. Reprizu Nove otvorila je stara škola kada je na binu izašao Gru. On je bio prvi MC koji je od 22 časa otvorio 2. dan festivala, međutim, i ovog puta kao i prethodne večeri pred malim brojem ljudi.  Ekipa mala, ali odabrana je imala priliku da čuje kako stare hitove poput „Srce” i „Mišel“, tako i novije-„Dugme po dugme” i „Samo za tvoje oči” za koju je svoje slušaoce obradovao novogodišnjim late night session remixom koji možete poslušati ovde.

IMG_6247

Nakon Grua, oko 23 časa na binu izlazi Smoke Mardeljano na način koji je zbunio publiku – introm sa svog novog albuma koji će takođe obeležiti 2015. godinu. Publika koja je posetila Centar Urbane Kulture imala je priliku da čuje pesme sa predstojećeg albuma- „Uličnu” za koju je bit radio Masta, kao i pesmu „Pod srećnom zvezdom” koju je izveo u gostovanju za My People Live koje možete pogledati ovde. Od svežih stvari odrepovao je i pesmu sa Zhozijevog neobjavljenog albuma koji se nije popeo na binu da odrepuje svoj vers, ali je bio u publici. Smoki potom „pozdravlja svoju braću u prvom redu” i ni ovog puta nije zakinuo publiku za freestyle.
I ajmo ruke gore dignite, i ajmo buksne gore neka dime se”  deo je još jedne numere koja će se naći na albumu, a muziku je radio Stiven Drama, takođe sinoć prisutan u publici. Nastup je zatvoren pesmom „Svježa krv” (takođe izvođena u live-u) koju je snimio sa MC Rimom, hrvatskim mc-em i freestyler-om, koga je Smoke ovom prilikom pozdravio, dok je publika to pozdravila bukom.

 

IMG_6347

DJ Paja Kobazz je zagrevao atmosferu između nastupa. Nešto posle 23:30h je prošla još jedna DJ pauza.
Vip, Struka – velika buka!” Nakon što ih je publika pozvala na scenu uzvikivanjem: „Uzmi lovu sad“, treći i poslednji rep nastup ove večeri je počeo. Publika je bez obzira na veličinu prostora u ovom trenutku pretežno bila tik ispred bine, a za njih su Relja, Ikac i Struka repovali sat i po vremena. Osim reprize Nove godine, starim hitovima su reprizirana i vremena u kojima nisu imali „trideset i nešto dina“, „svi ti dani lepi” i da bez obzira na vreme izvođenja ovih pesama „ako si moj čovek, ti moj si čovek do kraja” , kao i da se „sve vrti oko poštovanja” koje su sinoć dobili. Kao što smo objavili na našem instagramu, na bini su imali i twerk podršku, a kako to izgleda možete pogledati ovde.

IMG_6497

Nakon nastupa su DJ Rokam i DJ Laki nastavili su da upotpunjavaju atmosferu u Imagu. Prošla je ponoć, pa je tandem Friday Swag žurki  zašao na svoj dobro poznat teren – petak. Iako je postojala sumnja da prvo veče posećenost nije bila velika jer ljudi možda preferiraju kućnu varijantu dočeka Nove godine, ni repriza ne može da se pohvali brojnošću posetilaca. Međutim, u novoj godini je zvuk bio bolji nego prethodne večeri.

IMG_6850

Bilo da je razlog slabog odaziva publike veliki izbor repriznih žurki, umor od prethodne burne novogodišnje noći ili neki drugi, mi ćemo nastaviti da izveštavamo o ostalim danima festivala, a večeras se nadamo većoj posećenosti jer u Beograd dolaze Sivilo i Who See iz Crne Gore , kao i Furio iz Niša, dok će lokalna podrška biti Bvana i FTP.

Kristina Belović

About the author

Miljana

adorkable.

Leave a Comment