Blog

Hiphopulacija – Februar

Nastavljamo tamo gde smo stali prošlog meseca. Tako je i februar nastavio i lepo se nadovezao na prvi mesec u godini. Tradicionalno je februar inače najsporiji mesec i mesec kada se ništa ne dešava. Međutim na našu sreću nije baš bilo tako kada je reč o aktivnostima.

Prvog dana februara je izašao novi broj My People magazina u blago promenjenom sadržajnom obliku nego ranije. I čini se da svaki broj ima konstantan rast u odnosu na prethodni i intervjui su konstantno bili čitani. Možda najveće iznenađenje je prvi intervju koji je Ramirez ikada dao, ali bilo je još sličnih iznenađenja u ovom broju (Marvel najavio pesmu koja će tek izaći, Vudu Popaj pričao bez imalo maske i ulepšavanja i oslikao pravo stanje stvari, delovi knjige Ne Može da Stane, Neće da Stane…). Za slučaj da ste propustili, obavezno bacite pogled na novi broj magazina.

Frenkie je po prvi put došao kao solo artist u Beograd. Ranije je bio sa Edo Maajkom, ali je ovo prvi put da ima svoj koncert u klubu Gun. Sjajna domaća podrška, odlična Frenkijeva energija, ali malo publike za ovako nešto, moglo je to i bolje, ali to naravno nije uticalo na to da sa bine pršti.

Organizacija Svi Kao Jedan festivala je u februaru izbacila kratak film o prošlogodišnjem izdanju i zagrejala atmosferu za ovu godinu. Ono što nas sve treba da raduje je da će festivala skoro sigurno biti i već je izbačen tačan termin, mislim da je samo ostalo još malo kockica da se složi i mođemo pričati o vol 3 ovog festivala.

Beogradski Sindikat je nastavio da nas iznenašuje. Ovog puta sa jednom kovanicom Beogradski Sindikat – Beogradski Maraton. Momci su odlučili da budu glavni promoteri ove sportske manifestacije i da svojim ugledom pokušaju da aktiviraju što veći broj ljudi da počne malo da vežba i vodi računa o sebi (oni zaista vežbaju, trče, treniraju, ali to je za neku drugu temu…).

Bad Copy su bili aktivni u februaru. Po ko zna koji put su najavili novi album ali ih sada svakodnevno gledamo na TV-u jer su učestvovali u snimanju reklame za Telenor pakete. Pored toga, snimili su i sjajan spot koji nas baca u još veću neizvesnost – kada će više taj album…

Sreda i petak su definitivni klaberski dani, o tome smo već pisali u prošlom tekstu, ali nije loše ponoviti i uputiti neupućene: sredom svi u Mint, petkom svi u Ilegalu. I to treba svi da zalepe na svoje monitore…

Trend predavanja i tribina se nastavio i u februaru. U domu Omladine je održana sjajna tribina povodom desetogodišnjice od izlaska albuma “Grejtest Hits”. Interesantna tribina, interesantna publika, skype u sred tribine, dobri komentari i teme za razmatranje, sve u svemu više nego dovoljan razlog da ovoga treba još imati.

Hip Hop Bioskop u SKC-u je doneo najbolju prateću tribinu. Ko nije bio ne zna šta je propustio. Pričalo se o domaćoj bboy sceni, slovo je držao Vojkanskee a u publici svi eminentniji brejkeri iz perioda kraja 90-ih, početak nultnih godina… Tribina se kasnije iz SKC-a prebacila ispred SKC-a i mnogi su zaista naučili i sklopili kockice kako je to tada izgledalo, šta se sve dešavalo, kako se dešavalo…

Red Bull BC One Cypher ove godine slavi 10 godina. Prve kvalifikacije su održane u Beogradu i pobednik ovog događaja je Goofy. Da se previše ne drami i ne mistifikuju stvari, Goofy odlazi kasnije na kvalifikacije za region Jugoistočne Evrope, pa ako tu pobedi, onda može da se nada finalnom učešću. Jako dobar događaj, sa jednom manom – nije bilo mesta za fotoreportere nego je sve bilo pod parolom snađi se.

Poslednjeg dana februara svoj koncert su imali Cobran i Mlata u klubu Fest. Oni momci već znaju svoj posao, znaju kako da naprave šou i kako će da pršti sa bine. A u martu ćemo imati prilike da ih baš često gledamo/slušamo. Za sada uživajte u njihovom novom spotu.

Ponoviću rečenicu sa početka teksta, februar je inače mesec koji je jako usporen, mlitav, nikakav… E ovaj februar je bio baš kakav treba da bude, niti je bilo mnogo dešavanja pa ne zna čovek kud će pre i šta ga je snašlo, niti malo. Bilo je baš onako kako treba.

About the author

Rista

CEO and Founder

Nekada davno pokrenuo My People, a danas My People pokreće njega...

Leave a Comment