Nastupi Vesti

Humanost i scenska umetnost repa

Nakon dvadeset godina od nastupa beogradskih repera idealista (koji su nakon toga osnovali Beogradski sindikat) u Klubu studenata tehnike (KST),
Boško Ćirković Škaboorganizovao je humanitarni događaj
Odmetnik je prisutan – za Andrijanu. Škabo je nedavno u saradnji sa DJ Silentom objavio novi album Odmetnik je odsutan (za svoju izdavačku kuću – MAGMEDIA, a njegova kompletna diskografija zajedno sa ovim albumom našla se na usb fleš kartici). No, glavni cilj inicijatora i organizatora nije bila promocija albuma, nego prikupljanje finansijskih sredstava za lečenje male devojčice Andrijane Miletić. Publika je pokazala veliko interesovanje za ovaj humani događaj i mesec dana pre nastupa karte su rasprodate u velikom broju. Prvih dvesta devojaka dobilo je besplatan ulaz u znak sećanja na početke BS-a, ali naravno, to nije isključivalo novčanu pomoć i prilog za Andrijanu. Reperi kao gosti ovog događaja a ujedno i Škabova ogromna podrška u ovoj humanoj manifestaciji, bili su njegove “brude” Marlon Brutal, Smoke Mardeljano, Sick Touch, Kila33, BIGru i Paja Kratak i Žobla.

Škabo je svoje pesme repovao hronološki, od starijih ka novim, a publika je po prvi put imala tu čast uživo da čuje numere sa pomenutog novog albuma. Hajlajt večeri bilo je snimanje spota za pesmu Ćao doviđenja, što je izazvalo još veće oduševljenje prisutnih koji su bili ponosni prvenstveno što su bili deo ove humanosti. Takođe, ono što je iznenadilo i zapanjilo publiku je to što je Smoke Mardeljano predstavio nove rime koje će tek isplivati na našu rep scenu (ovo nije zabeleženo jer je tako insistirao Smoke). Svi su uživali tokom čitavog događaja, repovali zajedno sa akterima ovog događaja i dali svoje maksimume.

-Ovo je jedan od najdužih nastupa, a mogu reći da sam redovan i idem gotovo na svaki rep nastup. Oduševljen sam Škabom i njegovim radom do sada, a ovo je tek vrhunac. I gosti su ispunili svoja očekivanja, a meni je srce puno što sam deo ove humanosti. Treba što više ovakvih humanitatnih događaja, jer ćemo na taj način pomoći nekome da prikupi novac za lečenje, izjavio je jedan od prisutnih.

Bio je to veliki scenski spekaktl i jedan od dokaza kako udruženim snagama SVI ZAJEDNO možemo pomoći nekome kome je ponoć prekopotrebna, a rep jeste umetnost koja spaja ljude. I ono što je najbitnije, novac koji je nedostajao da mala Andrijana ode u Beč, konačno je prikupljen. Budite i vi deo ovakvih događaja. Uostalom, tu su fotografije i audio-vizuelni zapisi preko kojih se može videti deo atmosfere ove večeri.

About the author

Анђела Андријевић

Дипломирала сам новинарство на Одсеку за медијске студије и тренутно сам на мастер студијама Комуникологије (Филозофски факултет, Нови Сад). Волим да пишем и истражујем. Углавном редовно идем на хип хоп наступе и част ми је да упознајем личности хип хоп сцене. Када се дотичем репа, сматрам да није умро, (како многи хејтери кажу) све док постоје познате главе које остају доследне у томе што раде. Хип хоп је за мене једна врста уметности и стално ми навиру неке идеје са ким ћу све радити текстове. Волим то што радим и пронашла сам се у томе.

Leave a Comment