Iza Mixete

Iza Mixete – Pobran

Written by Filip Lucanin

Pobran je bitmejker koji je saradjivao sa dosta izvodjaca jedna od tih je Dada-U ratnoj opremi.Clan je Sante i Gleceri sada je trenutno u Hazze koja je do sada odlicno radila pripremite se za nove njihove stvari
Koji bit bi voleo da je tvoj i zašto?
Method Man – The Show;
Mnogo bitova mi je na umu, ali ajde odabraću ovaj jer je jedan od bitova zbog kojih sam poželeo da se bavim bitmejkingom još pre nego što sam bilo šta znao o tome. Na ovome sam odrastao, od ovog zvuka je sve počelo. Kida i dan danas, ovo je pravi rep bit po mom ukusu.

Za koju pesmu misliš da bi mogao ti da je uradiš drugačije i da bi tako zvučala bolje?
Nema takve ako pričamo o tuđim pesmama. Ali imam to mišljenje o skoro svakoj pesmi na kojoj sam ja radio. Svega par njih mi zvuče dobro i dan danas kad ih čujem, ali mislim da je to normalno jer konstantno ciljam na bolji i kvalitetniji zvuk.

Kako si ušao u priču sa Hazze?
Svi ljudi koji su u Hazze timu su moja velika braća i od samog početka sam deo te priče. Tu sam od kada smo radili na prvim trakama i verujem da ćemo nastaviti sa zajedničkim radom još dugo vremena. Hazze je porodica. Nismo stali, niti ćemo.

Šta je ono što mora na neki način da definiše jednog producenta?
Osećaj za muziku naravno, u svakom smislu. Rad na sebi kao producentu i generalno konstantan rad, trud, razvijanje. Karakterističan zvuk takođe. Mnogo stvari bi mogao da ti nabrojim. Bar ja tako gledam na to.

Koja ti je najdraža saradnja?
Ima ih više. Saradnja sa Dadom i Poznanom na “Ratnoj Opremi” je bila odlična. Sa Poznanom sam sarađivao na mnogo pesama i mislim da uvek kada radimo zajedno napravimo nešto zanimljivo za slušanje. Rad na “Coldflow EP” izdanju sa mojim bratom Yungkulovskim je isto saradnja koju bi izdvojio među najdraže. Trake za Numerov album koji treba da izađe uskoro na Hazze-u bi takođe spomenuo, “Nike” na kojoj sam radio muziku solo, i “Mercy” na kojoj sam radio sa Norom Hazel. To ćete čuti uskoro.

Fotografije uradio Leonard Firstner

Na čemu radiš, koliko dnevno radiš?
Pa nemam nikakav specijalan setup ili slično, radim kući na svom računaru. Što se softvera tiče koristim svašta, FL Studio, Reason, Studio One, sve čega se dokopam a da proizvodi zvuk je upotrebljivo. Ne radim mnogo jer mi muzika nije primarna stvar kojom se bavim u životu, tako da dnevno sat do dva možda, to je neki prosek. Kako kad, sve zavisi od trenutne motivacije i slobodnog vremena.

Kako dolazi do saradnje sa Džerijem?
Sa Džerijem sam bio u kontaktu u to vreme, hteli smo da sarađujemo, tražili smo pravu stvar. Imao je neke moje nedovršene bitove, napisao je deo pesme koju smo uradili na kraju, snimio i poslao. Kada sam čuo njegovu strofu promenio sam skoro kompletnu muziku dva puta dok nismo dobili ono što smo hteli od te stvari. Mislim da je ispalo dosta dobro.

Može li se živeti od ovoga, tj. ima li repa od repa?
Generalno se od muzike ovde slabo zarađuje ako izuzmemo folk, Srbija plaća samo za to. Ima love i od repa, ne dovoljno za pristojan život ali može da se zaradi nešto ako se iscimaš dovoljno.

About the author

Filip Lucanin

Rap is what you do,Hip Hop is what you live-Krs One

Leave a Comment