Iza Mixete Vesti

Iza Mixete – Skubi

Written by Miljana

Kad Beograd Zaplače

Mislim da sam sempl za ovu stvar dobio od SkajDžhokera (sada Komplex), jer je i on gostovao na tom albumu BG Kulta. Čak je i trebao na toj stvari da repuje, al je posle snimio strofu za pesmu “Sine”, gde je matricu radio Big Boss.
E sad, matrica je totalno atipična za mene, a i za rep matre uopšte, pa je ispala kao “šlager” pesma na kraju, pogotovu jer je Marko Delač odradio takav refren preko.

Kosmos

Au ta matra je čučala, baš dugo dugo, svi su nešto hteli, pa onda nisu, jedini je Srki (The Easst) imao hrabrosti da je razvali. A to je bilo da kažem “Zlatno Vreme” mog bitmejkinga kad sam pravio 4 matre dnevno, ono faks varijanta, kad ne učim kopam semplove i probam, brišem, pa ajd opet. Verovatno se ovaj sempl našao u nekom od krcatih foldera fanka, ne sećam se stvarno. Trebao sam lepo da zapisujem od čega sam šta secnuo. E da, mislim da je i Žozi Žo (tada Scarface peony sa radivizija foruma) hteo ovaj bit, al se od toga ništa nije desilo. I onda sam Srkiju pustio bit pred ispraćaj ortaka za vojsku, i tu se oduševio. Snimili smo u “Kriku”, dodali Gospodara Vremena na refrenu (imao sam gomilu njegovih vokala snimljenih kod mene 2003. posle Pablik Enemi koncerta), ja sam tu uleteo sa BE O G R A D i CAP! Pesma je na kraju odlično legla na Rez 1. kompilaciju, a uvek je jako dobro dočekana od strane publike na nastupima.

Funk Soul Brother

Teo sam Il Džhija na kompilaciji, kasnije nazvanom “AE”, sa jednom pesmom, i onda ga pitam šta kako, na koji fazon, a tad smo baš ispirali sami sebi mozgove sa Cool Kidz-ima i eto. Ne znam da li je Miloš (DJ Rokam) ili Dži rekao kao, e mogao bi da secneš Lil Vejna i da to ubacimo u pesmu, pa je to ispala sjajna ideja. Sećam se kad smo je snimili u CRZ studiju, kako smo svi bili oduševljeni, pa je Dži pričao kako bi bilo strava da je takav život, samo snimaš rep, živiš od toga, bole te brige… a bio je i presunčan dan tad, pa se sve složilo. Bat, pesma nije završila na tejpu, nego je služila da, uz “Ime Mog DJ-a je …”, bude start za rad na albumu “Šta Ima?!”.

Šećerni Rep

Nemam ja baš u startu ideju ko će na kojoj matri da bude, mislim, danas ih radim najčešće namenski, kad mi neko traži, a ranije sam se nekako plašio da li ću ikad napraviti sledeći bit, pa sam tako sam sebe uveravao da mogu, pa onda opet i opet i opet. I ovo je bila “samo” jedna od matri koju sam puštao reperima, ne bi li se koji upecao i rekao da mu se sviđa i da će da snima. Ustvari, ja imam želju da mi na tejpu bude taj, taj i taj reper, jer su mi il drugari, il dobri reperi, i onda tako dam sve što imam u ponudi od bitova, pa šta bude.
Kruks je imao zapravo neki drugi bit za “AE” kompilaciju i kao sve kul, al sam nešto bio oduševljen ovim bitom, nemam pojma što, pa sam mu pred jedan od CRZ nastupa, ispred “Batler”-a pustio ovaj bit na sluške, čak sam i namenski poneo sluške samo radi toga, i kao uuu, to je to, ovaj mi je bolji, ovaj radimo! A pazi sad!
Dođe Kruks sa himnom o slatkišima u CRZ studio, snimi je, razbije refren, a tu bio Srki (The Easst). I on ne zna gde se nalazi koliko je kul pesma. A Srki je čovek ono, retko piše tekstove, al zato kad napiše, to je remek delo. Priča (Srki) kako mu je često to kao domaći zadatak kad piše rep. Al ovo ga je tolko udarilo, da je pre završio strofu za “Šećerni Rep” za koju i nije “planiran” da gostuje, nego što je napisao svoj već započeti tekst za solo stvar na “AE”. Prejaka pesma, kažu, najbolja sa tejpa.

Carski Kobazz

Napravljena da bude himna skejterima, našla se kao saundtrek dok Paja (Dj Kobazz) vozi skejt u filmu “10 Godina”. Mauzer je stvarno kvalitetno ispratio tekstom sve skejterski što se treba ispratiti, pa smo pesmu objavili i kao Carski Rez singl. Ovo je još jedna matra od stotine koje sam tako samo “štancovao” bez ikakvog cilja, ekperimentisao, pa tako matra ima dve teme, neku publiku iza, ma svašta se dešava. Baš mi je strava sad kad je pustim, mislim pesmu. To.

Nemoj Peške

Ovde sam bio jako zabrinut da li ću ikad više napraviti dobar bit. Tj. da li ću više ikad napraviti bit uopšte. Preselio sam se u Dubai, mislio sam da će sve da mi se promeni u životu, pa i stvari oko muzike. Al nije tako. Uopšte. Kopo, kopo, kopo semplove, i naletim na ovaj. Pritom sam nabavio i sluške dobre da mogu da šljakam i kad je cimer tu, a instalirao sam i neke nove plaginove, i kliktam tako jedno sat vremena po kjubejzu i, malo odmorim, pustim opet matru i – JES! I od te matre pa do danas sve glat vezano za bitmejking.
E sad, oduvek sam hteo da radim sa Đusom, pa je “BAOS” kompilacija bila idealna prilika da ga iscimam za gostovanje. Pritom sam i ranije imao pohvale od Đusa za miks koji sam radio za Virov tejp “#1”, pa sam ga pitao (Vira) da mu prosledi par matri da čekira da li mu se nešto sviđa, i dal je uopšte voljan da radi za moj tejp. Par dana kasnije sam dobio pozitivan odgovor i isčekivao sam vokale. Što bi moj ortak Boća reko – ispoštovao Đus! Na prvo slušanje mi je bilo kao VAU! Mislim, nije pesma neka mudrost, al ima nešto, baš je onako eksplozija, sve se slaže.

Opet Sam Došo

Kako se bre nikom ne sviđa ova matra. Stvarno. Stoji mi sto godina na hardu, Vir mi je samo jednom rekao kad je svratio da je predobra i – ništa. Išla je kao redovna ponuda uz ostale matre kad sam cimo repere za “BAOS” al niko da je pomene. Baš mi je strava onako, vozi matra.
I , Trajal (props za Tabu iz edesija koji me je upoznao sa njim) mi kaže kako je sreo Bvanu u Bigzu, i da ga je pitao da li i on ima stvar na mom tejpu, na šta je Bvana reko da nema, al da bi rado snimio kad bih ga pitao. Ne čekam ja tu ništa, pošaljem par matrica Bvani, i nemam nikakav odgovor par dana, i odjednom, gotova pesma, vokali, info stvar, sve okačeno, izvolte. Pustim ja info verziju – NE VERUJEM! Ne samo da je on snimio predobru strofu, nego je i Mikri odradio rep! Puštam opet, ne znam de sam! Uzeo odmah da miksam, ajde ajde, što pre da dovedem kompilaciju kraju. To je bukvalno bila poslednja pesma koja je uletela na tejp. Nekoliko dana kasnije smo objavili tejp za fri daunload na Carskom Rezu.

About the author

Miljana

adorkable.

Leave a Comment