Blog

Januar

Prošao i prvi mesec ove godine. Nekako uvek januar najbrže prođe. Prvo se svi oporavljamo od dočeka, pa Božić, pa slave, Srpska Nova godina, i nekako se ni ne okreneš a već prošlo pola meseca. Iako je januar nekako mrtav mesec, hiphoperi su se potrudili da ima baš dosta dešavanja.
Friday Swag nije imao pauzu, baš naprotiv, iz petka u petak obaraju kvantitet publikeČak je i bilo takmičenje u bootyshake-u, ali je uplao u februar pa nećemo to ovde da spominjemo.

Dobili smo još jedno kultno mesto, povratak srede u klaberski život jednog repera, klub Mint gde BKO i Lou Benny praše svake srede. Ko je bio odlično se proveo. Ko nije bio, neka ode prve sledeće srede.

U januaru smo imali jedan totalno ludački vikend, dva predavanja, četiri koncerta i sve to u dva dana. U okviru Misije Beograd u Domu Omladine tribine su držali Darko Delić i Ivan Ristić, a sledećeg dana Škabo i Feđa iz Beogradskog Sindikata. Istih dana samo na nižem spratu i par sati kasnije su svoje koncerte imali Bassivity Digital (petak) i najava festivala Svi Kao Jedan (subota). Istog petka u Božidarcu koncert imaju Prti Bee Gee, a dan kasnije tradicionalni rođendanski koncert je imao Marčelo. Šteta što je sve to zapalo u dva dana, ali tako je kako je – na kraju krajeva, bolje išta nego ništa…

Krajem januara, poslednjeg utorka u mesecu, SKC je bio domaćin Hip Hop Bioskopa. Gledali smo film Just For Kicks i pričali o Stilu i uticaju hip hopa na modu i mode na hip hop. Interesantna tribina, i naravno nastavak je rezervisan za poslednju utorak u ovom mesecu.

Redakcija My People je tokom januara bila blago opterećena finaliziranjem novog broja koji je izašao prvog dana februara.
U februaru nas očekuje još jedno predavanje u Domu Omladine, sredom Mint, petkom Ilegala, poslednjeg utorka Hip Hop Bioskop, svakog utorka školica bboya Take A Break, Red Bull BCOne u SKC-u, Frenkijev koncert u Gun-u, i sigurno će biti još nešto a da trenutno još uvek nije potvrđeno.

About the author

Rista

CEO and Founder

Nekada davno pokrenuo My People, a danas My People pokreće njega...

Leave a Comment