Ostalo Vesti

Kid Pex o spotu i albumu Bečka Škola

Written by Rista

Već je svima predstavljen i poznat novi singl Bečka Škola. Zanimalo nas je kako je Kid Pexu pala ova ideja na pamet, da Bečku Školu prikaže na drugačiji način.

“Austrijski grof Metternich je u 19. stoljeću rekao da u trećem becirku Beča počinje Balkan. Dva stoljeća kasnije može se reći da je Beč možda čak i jedna od glavnih metropola Balkana – ne geografski, ali itekako po životu, ritmu grada i mentalitetu pučanstva”, prokomentarisao je bečki reper svoj spot za Mypeople. Inače, spot je rađen po ideji i pod režijom Miloša Popovića, sina legendarnog balkanskog kompozitora Milutina “Zahara” Popovića i pevačice Goce Lazarević.
“Zaista sam prezadovoljan sa spotom. Unatoč niskom budžetu i teškim uslovima, Miloš Popović je svojom kreativnošću napravio sjajnu priču. Hvala i snimatelju Radulu Božinoviću koji je dao sve od sebe da izvučemo maksimum” – dodaje Kid Pex

Podsećamo, Kid Pex se prvi put na austrijskoj sceni pojavio oko 2006. godine. 2009. godine objavio je svoj album prvenac “Gastarbeiterlife”, da bi 2010. postao popularan širom Balkana hitom “Kako je u Beču”, koji je napravio u saradnji sa Juiceom. Albumom “Bečko čudo” uspeo je da uđe u austrijske top liste, a početkom 2012. godine objavio je svoj treći album “Perestroika”.

Na albumu Bečka škola pojaviće se, prema rečima Kid Pexa koji nije hteo mnogo da otkriva, “mnogi neočekivani gosti iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine”.

About the author

Rista

CEO and Founder

Nekada davno pokrenuo My People, a danas My People pokreće njega...

Leave a Comment