Intervju Vesti

Manchy – Intervju

Written by Rista

Manchy

Manchy je momak koji se pojavio sa formom koju smo možda i zaboravili – talk show sa reperima. Pored izbora gostiju, interesantne su i lokacije i situacije u kojima snima sagovornike. Trenutno je počela sa emitovanjem druga sezona koju je otvorio General Woo. Postavili smo Manchija u situaciju da on bude taj koji će odgovarati na pitanja.

Odakle se javila ideja da se snima video show ?
Kad sam krenuo s show-om , želja mi je bila napravit dokumentarni film, al onda nakon nekog vremena i sam sam shvatio da je to preveliki zalogaj. Dokumentarac je trebao bit dugometražni film sa istim segmentima kakav je show danas. Ideju za talk-show prvi je predložio osnivaš Shpaolin Malehico Tv-a i izvršni producent showa Branko Srnec-Brc koji mi je ponudio da u skolpu Shpaolin Malehico Tv-a radim svoj vlastiti show , što se meni činilo ko odlična ideja te sam ujedno i njega pozvo ko svog prvog gosta na što je on naravno pristo. I tako na jednoj običnoj jutarnjoj kavi došli smo na ideju da, za početak, napravimo talk-show.

Na osnovu čega biraš sagovornika ?
Izvrsni producenti biraju goste, neke Brc neke ja, al naravno ključ svega je suglasnost s obije strane. Na temelju ničeg konkretnog ne biramo goste. U prvoj sezoni opet smo pucali na one koji su iz Zagreba da nam je lakše snimit i također birali smo one koji su najaktualniji, one koji su zaslužili svoje mjesto u Manchy Showu.

Kako biraš lokacije i situacije u kojima ćeš intervjuisati sagovornike, mislim da si mnoge ljude dobio baš zbog toga ?
Što se tiče samih lokacija, osobno nisam previše izbirljiv, više nekako gledam da mi je gostu što bliže, a što se tiče samih situacija 90% njih dogodi se spontano. Nakon intervjua s Jopom i Khanom moji naredni gosti su me pitali što sam pripremio za njih. Veliki dio priče im ne otkrivam jer volim kad se iznenade kad se nasmiju, volim kad mi gosti dođu na ne viđeno.

Koliko traje priprema, realizacija i plasiranje jedne emisije ?
Oko slaganja pitanja, kostimografije, teme i ideje epizode pomaže mi Brc i taj dio posla nam ne traje dugo. Čim sve to riješimo kontaktiramo našeg idućeg gosta i dogovaramo termin snimanja i našeg dizajnera Ivana Pogačića za cover. Nakon završenog snimanja ide montaža za koju je zadužen Filip Vujić, poslije montaže naš ton majstor Rolando Orlandi obavlja svoj dio posla i sveukupno gledajući, to traje kojih par dana.

Koga bi ugostio i u kojoj situaciji ?
Iskreno, nemam nekih posebnih želja, najrađe bi ugostio svakog repera iz cijele Hrvatske i širom svijeta i za svakog od njih bi napravio nešto novo.

manchy show

Koliko je teško napraviti i talk show i rap emisiju u isto vreme ?
U početku mi je to zaista bilo teško, jer se osjetio taj prijelaz između pitanja o karijeri i osobnih pitanja. Nekako iz emisije u emisiju to se počelo smanjivati, jer iskreno i ja sam puno opušteniji i automatski je show bolji i interesantiji.

Svi se žale kako mediji ne podržavaju kulturu. Da li ovim primerom pokazuješ da internet može biti izuzetno jak medij ?
Internet je trenutno najači medij koji postoji. Moja emisija trenutno je samo na YouTube-u, tako da je praktički gledano dostupno svima u bilo koje doba. Naravno daleko od toga da ne bi volio da jednog dana emisija bude na malim ekranima, al ima još do toga. Internet je najjači medij i puno toga se može dobit samo ako ga se pravilno koristi.

Omiljeni sagovornik ?
Nemam omiljenog, svaki moj gost je nesto ˝prvo˝. Brc je prvi gost, s Farookom sam prvi put radio na kostimu, Killah je moj prvi ženski MC u emisiji, za Jopu sam napravio prvi skeč, Khan je prva najduža epizoda, prvi put nisam snimo u Zagrebu kad sam išo kod Sin Dasina i Teena flow moja prva potpisana izvođačica pod nekom diskografskom kućom. Svima sam im zahvalan što su sa mnom odradili prvu sezonu Manchy Showa, jednako toliko sam zahvalan i tebi jer ti si moj prvi intervju koji sam dao.

Da li pratiš neke slične intervjue? Da li si pratio recimo Nardwuara koji možda ima najbolju pripremu za sagovornika?
Intervjue slične mom ne pratim, upoznat sam s radom Nardwuara al nebi moga reć da mi je on neka šablona rada. Preferiram novinare s našeg govornog područja primjerice Stankovića i Knjaza. Oni su vrhunski novinari i od svakog sam uzeo neki segment, Stankovićevu aroganciju i njegove upadice sa podpitanjima i naravno taj humorističan dio od Knjaza jer kad to dvoje se spoji dobije se ono što moj show predstavalja. Kao novinar ili voditelj nisam ni blizu njima dvojici al s vremenom nadam se da ću makar 30% njih bit.

Ivan Ristić

About the author

Rista

CEO and Founder

Nekada davno pokrenuo My People, a danas My People pokreće njega...

Leave a Comment