Intervju Intervju My People TV

Mikri – Intervju (Red Bull Raplika)

Written by Rista

Mikri je uvek zabavan lik, uvek deluje opušteno, sve lagano, kao da ne mari, ali je pre svega velika enciklopedija repa i domaćeg hip hop-a. Ima svoj stil i šta ceni kod MC-a, pa neće biti lako dobiti njegov glas samo dobrom rimom. Biće tu potreban pravi OG sheet…

Freestyle i mišljenje o freestyle-u?

Pa to je veština jedna poznata međ’ masama. Možda kod nas još uvek, tj nije možda nego sigurno, kod nas još nije dobila pravo vrednovanje, jer ovde se uvek vrednuju ljudi koji pokupe fore od drugih izvođača, drugih pravaca i infiltriraju u folk.
Tako da, mogu oni da betluju i nogama i rukama, što kaže onaj policajac pametni. Znaš, dok stvarno nešto se ne pomeri u vrhu, znaš, ispostaviće se da pričam gluposti. Šta priča ovaj? Šta je to betl? To je u stvari sastavni deo hip hop kulture, hip hop izražavanja. Mnogi afirmisani reperi nisu potkovani tom veštinom, tako da, stvarno ko poseduje to treba ga stvarno ozbiljno shvatati. To jest, skapirati ga kao jednog virtuoznog umetnika koji poseduje jedan poseban dar.

Šta treba da poseduje dobar betler i fristajler?

Pa pre svega dikciju, humor i naravno priču koju, i ako je uopšte moguće u takvom trenutku na zadatu temu, isprepletati i naravno publiku animirati. Naravno, poželjno je biti lep, npr ovako kao ja ili Bvana. Imati dva metra, ne biti narkoman, lopov itd…

Šta te smori a šta oduševi kod betlera?

Smori me na primer ono kad lik dođe da betluje iz na primer Leskovca, iz pizde materine i toliko se trudi i na kraju ga izlobiraju. Izlobiraju da pobedi naravno neki lik iz Beograda.
A oduševi me, naravno, kad betler izbaci 500 evra, nacrta tu par grama. Sjajan momak.

Važnost betla i ovakvih događaja za razvoj kulture?

Naravno da je apsolutno, itekako važan, kao i svaka druga pod grana vezana za hip hop kulturu. Kao što rekoh u prvom pitanju, prave vrednosti uvek bivaju eksploatisane od drugih izvođača koji uopšte nisu ni izvođači, ne zaslužuju to ime, nego su više neki šarlatani, muzikanti itd.
Tako da kulturu treba nekako prvo ograditi i izdvojiti je kao takvu i postaviti norme. I da se zna šta je ukradeno, a šta je Neda.

Poziv betlerima i publici?

Pozivam vas publiko da dođete i da se prijavite na betl. Znači pozivam vas publiko da dođete 9. maja, da posetite Red Bull hip hop battle. Ja ću biti u žiriju. Treniraću vredno, da budem impozantan i naravno probaću i da pustim kosu, jer je to danas moderno. Ako je obojim u roze znači da sam uspeo u životu.

About the author

Rista

CEO and Founder

Nekada davno pokrenuo My People, a danas My People pokreće njega...

Leave a Comment