album Muzika Vesti

Mikri Mausa i Bvana Herbalajzer – Ko me to tamo peva

Written by Dimitrije

“Ko me to tamo peva” naziv je Bvaninog i Mikrijevog novog albuma po uzoru na kultni film “Ko to tamo peva” koji je bio meni barem, a verujem i mnogima još, neizbežni deo svakog malo dužeg putovanja autobusom pod uslovom da je televizor u autobusu bio u funkciji. Ovaj dugo očekivani i najavljivani album konačno je ugledao svetlost dana i drugi je album po redu u režiji ovog dvojca posle albuma “50 evra mić” iz 2012. godine.

Album su nam najavili najpre “zadirkivačem” za spot kojim su nam pojačali i produbili nestrpljivost u iščekivanju celog albuma, a zatim i spotom za pesmu o kojoj smo već pisali – “Antihepi”.

Ovaj veoma interesantan spot u kom se osim ovog dvojca pojavljuju još i Ajzak, Lou Benny Bege Fank, Cjofo MC, Zoran ISKAZ, a osim “rep glava” tu su bili i Vukašin Irie FM, Galeb, Marko Vidojković, Maja E-play, “Pikac” i “Mali Stanoje”, Hornsman Coyote i uz njih još deo glumačke ekipe i montažera ovog videa, odmah je ušao u “trending” i definitivno probudio radoznalost uže, a i šire publike, a uz to nismo mogli da čujemo bilo kakve negativne kritike ili komentare. Muziku za pesmu “Antihepi” radio je Dalibor Rajk.

Album broji 18 pesama, a od gostiju na albumu tu su Smoke Mardeljano, Bigru i Paja kratak, SKIZ, Eufrat kurajber, a ono što je mene posebno iznenadilo jesu gostovanja ekipe Bauk Squada (Gidra, Crux, Shmac daddy) na pesmama “Biznis” i “Sirijus” sa kojom su Mikri i Bvana već ranije sarađivali na nekim pesamama i na nikada zvanično objavljenom albumu “Tamna strana fanka”  (nekoliko pesama ipak procurelo na internet).

Mikri i Bvana takođe najavljuju i promociju novog albuma na Zappa barci 30. juna, a ranije istog dana nastupaće i na Enter festivalu u Topčiderskom parku uz još nekoliko izvođača, tako da znate šta i gde možete da radite ove subote!

Dok čekamo da se album “Ko me to tamo peva” pojavi na youtube-u, ceo album možete da poslušate na Deezer-u i Spotify-ju. Zavalite se i preslušajte ovo old school rokanje u stilu kakav samo oni znaju da naprave!

Vozi Mikri! I Bvana bi sine!

About the author

Dimitrije

Leave a Comment