Blog

Milan B Popović o Bjesomaru

Written by Rista

Nema mnogo projekata gde je spojena klasična moderna poezija sa rokenrolom. A još je manje projekata gde je nekoliko muzičkih pravaca uzelo učešće u istom. Prošlo je skoro 3 godine od kako je izašla kompilacija Hronično Neumorni. O ovom projektu smo ranije i pisali i pričali. Ovde čast repera predstavljaju Flip Flop, Kruks, Vudu Popaj, Skz Wikler, Kendi, MAX, Solow, Coa…

Veliki uticaj na rad, stvaralaštvo i borbu Molana B Popovića sa vetrenjačama i domaćom scenom ima Zoran Marinković Bjesomar. NA neki način ovim tekstom Milan đeli da oda priznanje njemu, ali i mi želimo da se pridružimo tim rečima jer da nije tog čoveka možda kompilacija ne bi postojala i samim tim ne bi imali ni repere na istoj.

Tekst u nastavku prenosimo u celosti:

Ponosan sam i kao humano biće, i kao artista, novinar, CD recenzent, kreativac, pesnik, što mi se omogućila obostrano dozvoljena (Muze ili Bog) umetnička saradnja sa liderom benda BJESOVI, Zoranom Marinkovićem – Bjesomarom, da već 2007. godine kod Bjesomara kada ga lično i porodično upoznajem u njegovom kucnom studiju u Gornjem Milanovcu gde usnimavamo zajedničku pesmu planiranu za objavljivanje 2010. godine na CD kompilaciji VREME BRUTALNIH DOBRONAMERNIKA. U poslednjem momentu, zajednički povlačimo pesmu iz etra i spremno dočekujemo moju novu duplu original audio CD kompilaciju HRONIČNO NEUMORNI na kojoj je pesma ISTINE MAMLAZI KRIJU (BATINA, uz Bjesomarov dopisan refren) i moje recitovanje svoje dve strofe, objavljena – konačno- i nažalost svevremenu, jer je i posle 11 godina od usnimanjava i nastavka pesme pa do sad, lirika i bunt, i dalje aktuelna, možda potrebnija više nego li nego ikada pre. Bjesomar je divan i human čovek. Umetnik, slikar… U njegovoj kući, uz njegovu suprugu Valentinu Nađ, dočekan sam sa sve samim gurmanskim i kuliranskim najspecifičnijim i kvalitetnijim posluženjem, verovanjem u mene i moje dobre namere. I to iz njihovog srca puna prostora za mnoge umetnike, pa tako i za moju malenkost. Spot je režirao, snimio i montirao Zoran Marinković Bjesomar. Dao mi je-saradnjom sa njim- prodor do ogromnog dela publike koja ceni rokenrol a da nije bilo Bjesomara i njegovog spota za našu pesmu, to mi ne bi uspelo. Zahvalan sam mu za svaki savet, podršku u pravom trenutku, i kada mi je bilo dobro i kada nije u ovom stresnom modernom vremenu, pomažući mi kao da smo rod. I jesmo! Mogu napisati referate koliko sam mu zahvalan, a ni to ne bi bilo dovoljno da pokrije svu Bjesomarovu pažnju prema meni u našim iskrenim telefonskim razgovorima. Očigledno je od 2007. godine postajala sudbinska nota da napravimo čudo, i prijateljstvo koje je sad već NERASKIDIVO, plus zajedničku numeru.
Na prvoj fotografiji su Bjesomar i njegov rođeni brat Dragan Marinkovic (kojeg se moze videti u Zoronovom filmu The Stooge) i moja malenkost. To je bio inicijalna kapisla za sve dobro i prelepo što se događalo…pa sve do danas i na dalje.
Marinkov/Bjesomarov video spot za pesmu ISTINE MAMLAZI KRIJU (BATINA) možete pogledati na linku koji obara sve rekorde sa pregledima! Time samo učvrsćava moju – iskrenu emociju, zahvalnost i mušku i bratsku lojalnost i ljubav koju osećam prema Bjesomaru i njegovoj mnogobrojnoj porodici
Iskreno,

Milan B. Popović
www.MolitvaTetoviranogSrca.com
Beograd , 07.07. 2018.”

About the author

Rista

CEO and Founder

Nekada davno pokrenuo My People, a danas My People pokreće njega...

Leave a Comment