Vesti

Mimi Mercedez predstavlja singl i spot za Gerilu

Written by Rista

Mimi Mercedez predstavlja spot i singl “Gerila“ – gde su u pisanju pesme prvi put učestvovali i fanovi koje je tokom “Open Rime“ takmičenja u okviru Tuborg OPEN kampanje čiji je Mimi ovogodišnji amabasador pozvala da se pridruže i bace rimu na temu “ekipe“! Iako je originalno planirano da samo jedna rima uđe u finalnu verziju teksta, Mimi je u tekst uvrstila čak dve rime koje su napisali fanovi Ivan Popović i Miroslava Kostić.

Produkcijom trake se pozabavio talentovani Zartical, sa kojim saradnja nije stala još od prve zajedničke numere sa Mimi, a sa kojim je stvorila hitove poput “Kleopatra”, “Bakšiš”, “Samo Rejv”, “Bez Sažaljenja” i drugi. Numera “Gerila“ je pravljena u duhu baile funk žanra brazilske muzike koji je već nekoliko meseci izuzetno aktuelan i u mejnstrim pop zvuku izvođača kao što su JLo, Shakira i drugi.

“Nakon prošlogodišnjeg kuduro ritma u Džungli, Zartical i ja smo odlučili da “Gerila“ ima bajle fank instrumental, jer smo oduvek smatrali da Balkanci osećaju tu vrstu muzike i da mogu da se povežu sa bezobraznim sirovim ritmom koji je i dalje čista ekstravagancija na globalnom nivou, ali sigurnim koracima krči svoj put ka mejnstrimu.“ – rekla je Mimi o interesantnom žanru pesme “Gerila“.

Video po zajedničkom konceptu BFOĐ, BFOK i Zlatka Stojilovića je u njegovoj režiji sniman na nekoliko neverovatnih lokacija u Beogradu – a za potrebe snimanja spota je naručen čak i portret Mimi Mercedez čiji je autor beogradski hiperproduktivni slikar Aleksandar Aca Denić.

“Na ovoj pesmi sam imala priliku da po prvi put radim po strogo profesionalnim uslovima uz čitav tim ljudi koji se stara za to da sve bude savršeno zahvaljujući saradnji sa kompanijom Tuborg i izdavačkom kućom Universal Music Serbia. Ceo ovaj projekat za mene predstavlja jedan potpuno novi nivo u karijeri i prenestrpljivo čekam da vidim vaše reakcije na naš novi muzički eksperiment.“ – dodala je Mimi o saradnji sa Universal Music Serbia i Tuborgom.

Tuborg Open kroz različite saradnje sa umetnicima širom sveta podstiče mlade da budu otvoreniji za nova iskustva, širenje vidika, kreativnost i prihvatanje različitosti. Prošle godine u saradnji sa Sarom Jo, Frenkijem, Skaj Viklerom i crnogorskim duom Who See poslali smo 3 pesme širom sveta i oduševili fanove dobrog i otvorenog bita koji je za Tuborg napravio super-trojac Major Lazer. Nakon milionskih pregleda, emitovanja na radio stanicama, šerovanja i komentarisanja na društvenim mrežama #TBRGOpen je spreman za novu avanturu!

Singl “Gerila“ je od danas u Srbiji dostupan na servisima Deezer i Google Play; kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://Mimimercedez.lnk.to/Gerila

About the author

Rista

CEO and Founder

Nekada davno pokrenuo My People, a danas My People pokreće njega...

Leave a Comment