Report Vesti

Najbolje od ’90-ih ( raport )

Written by Kristina

Sinoć je u Kombank Areni održan spektakl „Najbolje od ’90-ih” koji su najavljivale i domaće rep zvezde, kako Struka i Ikac, tako i Juice i Niggor. Dugo najavljivani skup najpopularnijih izvođača dens muzike koji je do sada organizovan u Evropi, pa samim tim i najveći tematski događaj kada su u pitanju devedesete godine upotpunili su MC Eric iz grupacije Technotronic, Dženi Bergren iz Ace of Base, La Bouche, Culture Beat, C+C Music Factory, 2Unlimited i Snap!. Poslednji izvođač koji je trebalo da nastupa je bio Snow, međutim, on se nije pojavio na bini.

Program je počeo nešto posle 22 časa, a do tada su atmosferu zagrevali DJ Munja i DJ Kobazz ( sliku njihovih priprema za devedesete možete videti na Kobazz instagramu). Oni su takođe puštali muziku u pauzama između izvođača, a s obzirom da je poslednja i ujedno najjduža „pauza” bila između Snap!-a i planiranog Snow-a, ta pauza se pretvorila u zatvaranje žurke sa vrtenjem muzike od strane DJ-eva koji su je i otvorili.

djex

U Areni su sinoć u publici, osim zvezda domaće dens muzike poput Gagija Đogani, Slađane Delibašić, B3, Trik FX, Vajsa, Kneza, bili prisutni i reperi. Begefank ( ex LouBenny) je došao na žurku iako je slomio ruku, a sa domaće rep scene tu su bili i Niggor, Gru, Voke 93 Fu, Djexon, Stiven Drama

Ređali su se poznati hitovi poput „Pump Up The Jam”, „All That She Wants”, „Be my Lover”, „Mr. Vain” , „Everybody Dance Now”, „No Limit” , „Rhythm Is a Dancer” iz perioda devedesetih godina, a beogradska publika je prvi put imala priliku da ih čuje uživo.
Dženi Bergren iz Ace of Base je, na veliko iznenađnje publike, izvela refren pesme „Ajde Jano” u čemu joj je pomogao Marko Bulat.
Kada je C+C Music Factory izvodili pesmu „Everybody dance now”, na bini su im se pridružili i plesači iz Beogradskog Igračkog Cenra ( BIC ).
bic

Arena nije bila puna, bilo je prisutno oko 7000 posetilaca, a na velikom delu tribina su ljudi sedeli tokom celog koncerta. Događaj se završio oko pola tri, te je trajanje ovog spektakla bilo oko pet sati. Neki su bili obučeni u dizelaškom fazonu, ali je većina posetilaca bila neutralno odevena. Izgleda da su ’90-e u Beogradu ipak prošle ili se dizel-publika više orijentisala na domaće izvođače.

Kristina Belović

Foto: 24 sata

About the author

Kristina

Leave a Comment