Najava Ostalo Vesti

Počinje nova sezona Hip Hop Mreže !!!

Written by Rista

Hip Hop Mreža zvanično počinje 15 marta 2018 godine i trajaće do kraja 2018 godine. Nadamo se da su svi reperi spremni za nove izazove i imaju spremne nove trake kojim će pokušati da osvoje glavnu nagradu ove godine.Očekujemo da vidimo i afirmisani i neafirmisane izvođače, očekujemo da vidimo repere koji će pokušati svojom pesmom da aminiraju pre svega publiku i na taj način izvrše „pritisak“ na žiri. Očekujemo da na kraju godine imamo više pesama nego u prošloj sezoni.
Hajde malo da se pozabavimo propozicijama i uslovima koje je potrebno ispuniti.

– Pravo učešća imaju svi izvođači sa Balkana
– Prijava za takmičenje ide preko Mrežine FB stranice – LINK OVDE
– Prijava mora da sadrži tačan naziv izvođača kao i naziv pesme
– Pesma mora da bude preko autorskog bita koji je u vlasništvu izvođača u WAV formatu.
– Moraju biti navedeni svi saradnici koji su učestvovali na stvaranju pesme
– Potrebno je dati pristanak da po slanju pesme i objavljivanju iste na kanalu Hip Hop Mreže, autorska prava prelaze u vlasništvo IDJ Videos produkcijske kuće i Hip Hop Mreže.
– Pesma se dok traje takmičenje ne može koristiti u druge svrhe (EP, LP, mixtape)
– Porebno je poslati kontakt telefon kao i link od facebook i instagram stranice ili profila kao kontakt koji će stajati u opisu pesme
– Prijava može biti i u formatu video lyrics-a ili video spota
– Bilo koji vid marketinga i reklamiranja prijave i pesme je dozvoljen i čak i poželjan da bi izvođač dobio što veću podršku publike
– Za prijavu je potrebna i fotografija izvođača koja će biti ubačena na Mrežin instagram profil (LINK OVDE). Publika će i preko instagram profila moći da glasa za svoje favorite. Osoba sa najviša lajkova ide direktno u finale
– Potrebno je poslati i nekoliko rečenica o samom sebi, neke opšte informacije, mesto i zemlja rođenja, godište, kao i zanimanje, kako bi se što bliže predstavili publici, a afirmisaniji izvođači trebaju poslati par reči o muzičkoj karijeri do sada.
– Prijava mora da sadrži i video klip koji moze da bude sniman mobilnim telefonom u kome izvođač poziva sve svoje fanove i prijatelje da glasaju za njega i da ga podrže u takmičenju, kao i da zaprate Mrežu na FB, Instagramu i YT.
– Video snimak mora da sadrži i neki vid reklame za novog sponzora Mreže, fast food Kiklop (čekirajte stranicu OVDE). Poželjno je uputiti ljude na stranicu sponzora, možda neki tag jer bez sponzora ova sezona Mreže se ne bi ni održala, a takođe su sponzori bitni za buduće takmičenje
– Video snimak je potrebno objaviti na svim vašim profilima koje koristite i nakon što to uradite i neko iz tima Hip Hop Mreže to proveri stičete uslov da budete učesnici ovog takmičenja
– Bez svih ovih uslova prijava će se smatrati nepotpunom i pesma neće biti objavljena na kanalu i samim tim ne učestvuje u takmičenju

Žiri ove godine broji 7 članova:
THCF, Rolex, Luxonee, Shorty aka Bata Barata, Coe Faca, Bege Fank i Rista iz My People magazina.
Žiri bira finaliste na osnovu svog ličnog ukusa, pregleda na YT, na osnovu reakcija ljudi koji prate Mrežu i izvođače. Raznovrsnost žirija samim tim i garantuje raznovrsnost glasova kada se budu birali finalisti. Svoju odluku žiri će doneti i obrazložiti na kraju samog takmičenja, a o svim ostalim detaljima vezanim za sam događaj bićete kasnije obavešteni.

Što se tiče samog finala, princip će ostati isti kao i kod prošlog takmičenja: svi finalisti će imati live nastup sa pesmom sa kojom su izborili finale a publika će glasati za finaliste na samom događaju tako što će ubaciti svoju ulaznicu na kojoj će napisati ime izvođača za koga želi da glasa u glasačku kutiju pored bine. Po završetku nastupa članovi tima Hip Hop Mreže pred publikom i članovima žirija će izbrojati glasove i proglasiti pobednika.

Glavna nagrada je 1000 eur koja će se isplatiti odmah na licu mesta samog događaja pred publikom.

Druga nagrada je kompletna pesma sa specijalnim gostom i muzički spot koji će biti snimljen profesionalnom opremom i biće objavljen na kanalu Hip Hop Mreže.

Treća nagrada je EP, album od 5 pesama koji će biti snimljen u profesionalnom studiju Hip Hop Mreže sa kompletnom produkcijom i logistikom, koji će takodje biti objavljen na kanalu Hip Hop Mreže.

Ne sumnjamo da će i ove godine biti predobrih novih izvođača, da ćemo na kraju godine svi zajedno dobiti nekoliko imena koji su na sebe skrenuli pažnju. Zo i jeste glavna misija Hip Hop Mreže, da pomogne izvođačima da se lakše afirmišu, a oni najvredniji i najbolji će na kraju dobiti podršku za dalje korake kroz neku od glavnih nagrada.

My People Magazin će i ove godine detaljno pratiti Hip Hop Mrežu. Jednom nedeljno će biti presek svih pesama koje su izašle u toj nedelji pa ćemo i na taj način omogućiti ljudima lakše preslušavanje svih pesama.

About the author

Rista

CEO and Founder

Nekada davno pokrenuo My People, a danas My People pokreće njega...

Leave a Comment