album Muzika Vesti

PPT – U nedostatku volje i smisla

Written by Dimitrije

PPT (akronim za Prirodno Pravo i Tečurke) je beogradski rapcore sastav koji postoji od 2013. godine, ove godine izdao je svoj prvi album pod nazivom „U nedostatku volje i smisla“ koji je izdat za My People label.

Mada je bend nastao još 2013. godine, godinu dana nakon njegovog osnivanja je počeo sa aktivnim nastupima. Od tada, PPT je punio poznatije beogradske klubove kao što su klub Fest, Gun klub i Elektropionir u više navrata, a delili su i binu sa poznatim imenima alternativne scene poput bendova Buč Kesidi i Vizelj. Učestvovali su na „Bunt Rock festivalu“, a bili su i pobednici festivala „Rokanje“, nakon koga su nastupali na samom festivalu „Rokanje“ koji se održao na košarkaškim terenima na Kalemegdanu gde su delili binu sa Goblinima, Lolobriđidom, Stereo bananom

Album je sniman u saradnji sa Fakultetom dramskih umetnosti, a producetska palica pripala je Nebojši Radovanoviću. Pored već starih hitova, „Slabo“ i“Ludak“,  koje je publika mogla da čuje na njihovim svirkama, a za koje su ovi momci izdali i spotove, publika sada ima priliku da se upozna i sa potpuno novim materijalom koji do sad nisu imali prilike da čuju na svirkama.

Na albumu je kao i u dosadašinjem radu najviše zastupljen rapcore zvuk, tvrda i prljava veština zaboravljena još davnih devedestih godina. Pesme koje otvaraju album „Da li veruješ u to“ i „Mikrofon na pod“ rađene su baš pod tim uticajem, da bi već u sledećoj pesmi prešli na bluz u pesmi „Belegiš“. Na albumu pored rapcore i bluz zvuka, prisutni su i fank i klasičan rok.

Kao u pesmi „Ručak“, PPT je pripremio čorbu na svoj način, a kakvog je ukusa – ocenite sami!

Povodom promocije albuma “U nedostatku volje I smisla”, PPT organizuje svirku 25. Januara u Domu Omladine! Bend poziva publiku da dođe na promociju i tim povodom, citirao bih reči benda koji se nalaze u opisu događaja na Facebooku:

“Jedan muzički kritičar je davno rekao: „PPT je takav bend, da ili mu veruješ ili mu ne veruješ. Sve je stvar ubeđenja.“ Bend mu je odgovorio pesmom „Da li veruješ u to“ koja je prva na albumu. Promocija 25. januara je za sve one koji mogu da podnesu hardkor, koji su prerasli softporn i sakrivanja od roditelja. Ovo je momenat koji smo svi čekali, ovo je svirka za sve one ljude koji su ih razumeli, koji su znali da je PPT nešto više od benda, da je to porodica, kult, ekipa i emocija. Njihov izraz uvek je bio potpun na bini, ne u studiju, novinama ili televiziji, jer Prirodno Pravo i Tečurke se ne kurči već to živi. Zato budite i vi deo spektakla, ručak je spreman, kuvao se dugo i bez zaprške, PPT će vas odvesti na put do Belegiša i nazad, slabo će svi biti ludaci, jer muzika ne prestaje dok svi zajedno sa mikrofonima ne padnu na pod. Jedno je sigurno, PPT nikad i nikog nije ostavio ravnodušnim.”

Ceo album možete da pronađete na youtube kanalu PPT, a rad benda možete da pratite na njihovim zvaničnim facebook i instagram stranicama.

About the author

Dimitrije

Leave a Comment