Report Vesti

Promocija Hip Hopiuma 3 u Monsunu (raport)

Written by Kristina

Ivan Ivanović Juice je objavio novi album Hiphopum 3 sedam godina nakon posledneg Hiphopiuma. Tim povodom, on je nastupao sinoć u Monsunu, a mnogobrojna publika je osim Juice-a imala priliku da sluša uživo i brojne goste, kako najavljene, tako i goste iznenađenja: Voke, Swarz, Smoke Mardeljano, Mika Kostić, Coyote, Prez, Hartmann, Renman, kao i Smoke G Loc, Voxov brat. Iako je reč o promociji najnovijeg Hiphopiuma 3, Juice je izvodio i stare pesme koje su publici još od ranije poznate.

Monsun se sprema #hiphopium3

A photo posted by My People Magazin (@mypeoplemagazin) on

Vrata kluba otvorena su u 22 časa, a dok se Monsun punio, za atmosferu je bio zadužen DJ Rokam koji je vrteo hitove „stare škole”. Recognize Crew je nakon sat vremena otvorio nastup, a posle njihovog „đuskanja” na binu je izašao Juice. „Dobro jutro – dobar dan – dobro veče svima! Otpočinje se istovar nove količine rima.” Prva pesma koju je Juice sinoć odrepovao za beogradsku publiku bila je „Pucaj sad” sa prvog Hiphopiuma. Nakon toga, usledili su i  hitovi ,,Na ulici”, ,,Javlja mi se”, ,,Brate minli”, ,,Kraljevski stil”, a pun Monsun je pevao sa njim u glas.

Juice u Monsunu Promocija Hiphopiuma 3 #hiphopium3 A photo posted by My People Magazin (@mypeoplemagazin) on

Juice se obratio publici  rekavši da postoje oni koji su sumnjali u njega, naglasivši da ne misli na pristune, premda i tu ima nekih. Takođe, napomenuo je da postoji jedna rima koju nisu čuli: „Kad me ne bi bilo, tek biste onda videli moj značaj“.
I već sledećom numerom koju je izveo, „Doživotno MC” ,dokazao je da to i jeste.

Kao što je se moglo i očekivati, veliki hit „Keš, kolica” je podigao atmosferu na nastupu do vrhunca.
Premda pesma kaže „treba mi hladan konjak da predahnem malo“, na bini se pila rakija iz flaše sa FU KRU nalepnicom, a predah nije bio potreban, jer je nastup trajao 2 sata, bez prestanka. Kao pravi domaćin, Juice je tokom nastupa rakiju podelio i sa publikom.

Juice je svoje goste pozivao „da se jave na šalter broj 93“, pa mu se Swarz pridružio da „đuksaju” na bini i začinio nastup sa malo ,,dizel power“-a.
Da podsetimo, istog dana kada je objavljen Hip Hopium 3, svoj album je objavio još jedan voždovački MC – Smoke Mardeljano (njegov album „Znaš me znam te” možete poslušati OVDE). Smoke se pridružio Juice-u na bini i odrepovao vers iz pesme „Tako je kako je“, koja je ujedno i jedna od njegovih omiljenih.

Nakon 45 minuta dobrih starih poznatih hitova, na šalter 93 pozvana je Mika Kostić, sjajan ženski vokal koji gostuje na dve pesme na 3. izdanju Hiphopiuma. Napravljen je „korak” ka novim hitovima, pa su Juice i Mika zajedno izveli 2. pesmu sa albuma na kojoj gostuje i Rolex.
Deo teksta iz ove pesme je:„Momčilo, uvek sam mrzeo da čujem ti tu pesmu, al’ danas su i moji drugovi rasuti po celom svetu“, pa je Juice  pozdravio Rolexa koji je u Švedskoj.

U redu za šalter 93 bio je i Coyote koji je gostuje na pesmi „Krv” koja je snimljena još pre 4,5-5 godina. Međutim, ovo nije jedina pesma na Hiphopiumu 3 koja je snimljena mnogo pre objavljivanja. Jedna od takvih je i „Vreme leči sve” iz 1999. godine za koju je Juice publici ispričao i anegdotu. Naime, jednom prilikom je sa drugovima sasvim slučajno sreo  Borisa Tadića, tadašnjeg predsednika Republike Srbije,  7 dana pred izbore i pustio mu ovu pesmu koja se Tadiću dopala.

Juice je publici sinoć predstavio i  pesmu „Mira Škorić” za koju uskoro  izlazi i spot.

Svoj red na šalteru dočekali su i Prez, kao i gost iz Zagreba – Renman koji  gostuje na Juice-ovoj pesmi  „Moja lova” sa  albuma „Apetiti mi rastu“.
Osim njih, na bini su bili i Hartmann, kao i Voxov rođeni brat.

Iako je nastup trebalo da bude završen ranije zbog redovnog programa u  klubu Monsun   (žurka „Mashup Or Shutup”, DJ Mehighlow), nastup je produžen i trajao je do 1 čas posle ponoći. Dva sata nezaboravnog nastupa sa sjajnom atmosferom i gostima u prepunom Monsunu obeležio je Juice-ov povratak na scenu onakako kako dolikuje  „doživotnom MC-u na bilo koji način u bilo kom smislu”.
Promocija Hiphopiuma 3 je definitivno bila uspešna, jer je publika znala najnovije pesme samo  5 dana od njegovog izlaska. Hitovi su se tek zavrteli i tek će se vrteti, a do tada čekamo  neki novi nastup ili proizvod sa šaltera 93.

Kristina Belović

About the author

Kristina

Leave a Comment