Event Vesti

Promocija Raid-ovog albuma „Little Box” u Parobrodu

Written by Kristina

Kompozitor i DJ Rade Sklopić Raid održaće promociju svog prvog instrumentalnog albuma „Little Box” 20. marta sa početkom u 19 časova u UK Parobrod. U okviru promocije održaće se i izložba fotografija Ane Danilović inspirisanih kompozicijama. Pored svake od dvanaest umetničkih fotografija naći će se mp3 plejer i par slušalica.

Rade Sklopić Raid je kompozitor i jedan od vodećih „turntablism” didžejeva u regionu koji iza sebe ima saradnje sa svetskim velikanima kakav je DJ Revolution, muziku za pozorišne predstave (Klasni neprijatelj, Zajedno sami, Istraživač noćnih mora) i deset godina zajedničkog stvaralaštva sa Marčelom – kruna njihovog rada je aktuelni „Napet šou”, izdanje koje je nedavno zavredelo nagradu City magazina za album godine, a na kome većinu kompozicija potpisuje upravo Rade.

Svoj album prvenac Sklopić je zamislio kao džez-ambijent ploču koja je, premda lišena stihova, veoma lična i rečita: „Mala kutija je metafora za dušu ili šta god bilo ono što na jednom mestu čuva sva naša osećanja, iskustva, očekivanja, strepnje i snove. Sve što nas čini onime što jesmo. Svaka takva kutija drugačija je i ima svoju priču. Slušanje ovih kompozicija jeste uvid u moju. Muzika je utočište, nešto što ima moć da nas izmesti iz realnosti, da stvori emocije, mentalne slike i scene, prividno ni iz čega. Jednostavno, staviš slušalice i otputuješ na potpuno drugo mesto. To me je oduvek najviše privlačilo, i upravo taj doživljaj želim da podelim sa slušaocima.
Autor će iskoristiti promociju da i posetioce pozove na kreativnost: baš kao što se i sam, verujući u umetničku sinergiju, povezao sa fotografkinjom Anom Danilović i dizajnerom Markom Simićem, ohrabriće svoju publiku da izmašta sopstvene slike, fotografije, stihove ili priče na koje ih njegova muzika pokrene: „Ta veza je zaista organska, svi mi na izvestan način ’slušamo’ fotografije i ’gledamo’ muziku – pitanje je samo radimo li to banalno, konzumentski, tako što nas piljenje u spotove zanima više nego same pesme, ili se pak u to uključuju mašta i osećanja.

About the author

Kristina

Leave a Comment