Blog

Prvi osvetnik (Pseudonim)

Written by Igla

Dobar dan dobri ljudi! Evo nove prilike da pišemo i komentarišemo na sajtu MyPeople-a!

Kao jedan od privilegovanih i prvih koji imaju mogućnost da pišu blogove na ovom prostoru rešio sam da se moj prvi blog i zove ovako kako se zove. Što bi Iron Man rekao, u blago izmenjenom izdanju: “Ako ne možemo da spasimo Hip-Hop, budite sigurni da ćemo ga osvetiti.” Ko razume shvatiće, ako ne, samo sam ispao “geek” i jebi ga. Dosta sa uvodom, pređimo na prvu temu.

Ono što svi od rođenja nosimo sa sobom jeste naše ime. Doduše, nije da smo mogli da ga biramo… ali šta se desi kada dobijemo priliku da sebi damo novo? Ime koje će nositi naša titula, recimo titula super heroja ili dosadnije varijante, MC-a. Dobijemo pojam “Pseudonim”, “Umetničko ime”, “Akronim” (a.k.a – od engleskog also known as), alias “Alias” (Kapirate poslednju foru? Ne, a? Oke.)

“Pseudonim (grč. ψεῦδο = lažno, ονυμα = ime) je izmišljeno, lažno ime koje ponekad koriste umetnici, pisci, ili ređe sportisti, političke ličnosti kao i druge javne ličnosti.”

U svetu, zvanim REP, nekako je uvek bio cilj progurati i “napraviti” svoje ime, i ja sam uvek voleo da ih analiziram. Obožavam sve te priče koje stoje iza umetničkog imena, volim sva ona zvučna i karakteristična (kak’a i treba da budu), volim to što ljudi skraćuju ona duga, od dve i više reči, i tako daju nove neplanirane nadimke, čak volim i ona krajnje glupa.
Mislim da je samim tim pseudonim jako, jako, bitan, pa treba paziti kako se nazivate, jer će verovatno u nekom momentu postati jači i moćniji od vašeg pravog imena, toliko da vam pravo ime i ne znaju, a onda džaba da ga menjate kad shvatite da ste, hm, recimo “MC ŠVRĆA”.

I tako počinje prvi blog, onime što prvo i predstavljate – ime, a kada već imam mogućnost da pišem, a vi mogućnost da komentarišete, ostavite u komentaru po vama najbolji, možda čak i najgori, pseudonim i zašto, a ako iglom slučaja (…a ovu foru? Ni ovu, oke.) ovo čita neko ko ima svoje umetničko ime, MC, DJ, B-Boy, Writer ili neko peti, neka ostavi svoju priču nastanka i učini sve zanimljivijim i zabavnijim. Eto recimo, ja volim da pletem i štrikam, otud Igla.

Razmislite malo o imenima, njihovim značenjima i težini koju nose, pa se “pišemo” u nekom novom izdanju, ako sve lepo krene.

Vaš prijateljski komšija
Igla
MCevi na delu

About the author

Igla

Leave a Comment