Dance Art Report Vesti

Raport: JC Cypher cash Jam

Written by Rista

 

U okviru festivala JOŠ! Winner Of Belgrade 2013, održan je JC Cypher Cach. Evo o čemu je reč i kako su organizatori JC i Yugoslavian bboys pozvali plesače:
“ Svako ko sebe smatra plesačem, bio on/ona Bboy, Bgirl, Locker, Popper, House dancer, Party rocker, Krumper ili se bavio bilo kojom drugom vrstom plesa ima pravo učešća na JC Cypher Cash-u. Ko uradi dobar ulaz biće nagrađen novčanom nagradom o čijoj će veličini odlučivati sudije. Cilj JC Cypher Cash-a je da okupi sve plesače na jednom mestu radi dobrog provoda i dobre zabave, nakon koje bi svi otišli kući kao pobednici.”

Na ovaj poziv su se zaista odazvali plesači svih stilova. Mesto održavanja bilo je dvorište JC house-a gde je postavljen pod, ozvučenje, mali šank i otvoren veliki cypher za plesače. Iskreno bio sam skeptičan i mislio da to neće da ide lako, jer svaki plesni stil zahteva odredjenu muziku.

slika 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DJ Moooka je imao težak zadatak. Lagano je uvodio sa različitim muzičkim žanrovima dok se plesači nisu opustili i zagrejali, a onda je krenula ludnica!

slika 3

slika 4

slika 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Osećao se dobar vajb koji je kružio, od dj-ja preko plesača do publike i tako sve u krug, a Host Padre je dodavao ulje na vatru.

slika 2

 

 

 

 

 

 

 

Sistem nagrađivanja posle dobro odigrane runde je uveo neizvesnost i dobru zabavu, kad bi neko pokidao bio je nagradjen novčano, cifra je bila od 20 do 1000 dinara u zavisnosti od toga koliko je bio dobar ulaz. Sudio je bboy Eight – Just2Cool crew. Bilo je dobro videti plesače raznih stilova u jednom krugu, osećao se rivalitet ali i međusobno prihvatanje, što je jako važno jer stiču poštovanje prema drugim stilovima. Samim tim će svi više napredovati , a Hip Hop plesna scena će biti sve naprednija! Neću nabrajati ko je dobro odigrao i uzeo najviše para jer to nije bilo važno na ovom dogadjaju, kao što je organizator obećao, svi su se dobro zabavili i otišli kući kao pobednici!

 

Shuri Produkcija
Luka Lukić

About the author

Rista

CEO and Founder

Nekada davno pokrenuo My People, a danas My People pokreće njega...

Leave a Comment