Najava Vesti

Red Bull RapLika 2018: poznati svi datumi takmičenja

Written by Rista

Red Bull RapLika se vraća i ove godine, na zadovoljstvo brojnih hip hop fanova u regiji. Prijave u nekim zemljama već počinju, a poznati su i svi bitni datumi regionalnog hip hop prvenstva.

Red Bull RapLika je u Bosni i Hercegovini na rasporedu 7. aprila, u Hrvatskoj 25. aprila, dok će Srbija svoj događaj organizovati 9. maja. Veliko regionalno finale se i ove godine održava u Tuzli 30. juna, gde će se osam najboljih betlera boriti za titulu najboljeg u regiji. Među njima će biti pobednici državnih takmičenja, a po još jednog takmičara iz svake zemlje direktno će odabrati žiri. Pored njih, tu će biti prošlogodišnji pobednik Arot, kao i još jedan MC kojem će žiri dodeliti specijalnu pozivnicu.

Takmičenje koje iz godine u godinu doživljava sve veću popularnost ponovo poziva sve repere iz regiona koji sebe smatraju talentovanima za sklapanje improvizovanih rima „iz glave“, da se prijave i bore za titulu najboljeg freestylera. Da bi došli do velikog regionalnog finala, MC-ijevi se prvo moraju prijaviti za takmičenje u svojim zemljama.

Prijave za MC-ijeve iz BiH otraju od 16 do 30. marta, dok će za njihove kolege iz susednih zemalja početi 23. marta i trajati do 12. aprila u Hrvatskoj, odnosno 22. aprila u Srbiji.

Za prijavu je potrebno kreirati profil na www.redbullraplika.com, i na istoj stranici web kamerom snimiti jednominutni video sa hip hop improvizacijom na zadate reči. Oni koji već imaju otvoren profil od prošle godine, ne trebaju otvarati novi.

Na osnovu pristiglih prijava žiri će odabrati po osam najboljih MC-ijeva iz svake zemlje, koji će svoje znanje pokazati i dokazati u verbalnim duelima jedan na jedan u svojim zemljama i boriti se za plasman na veliko regionalno finale u Tuzli.

Za ocenjivanje takmičara zadužena će biti dokazana imena regionalne hip hop i muzičke scene. Žiri će u BiH činiti Kontra, Stoposto i Brano (Dubioza kolektiv), u Hrvatskoj će pravdu deliti Koolade, Toza (Rap Skillz) i Vojko V (Dječaci), dok će u Srbiji sudije biti Smoke Mardeljano, Mikri Maus (Prti Bee Gee) i Sajsi MC. Na regionalnom finalu u postavi naći će se Frenkie, Vojko V, Mikri Maus, Toza i slovenački reper Zlatko.

Moto: Mnogi pričaju. Retki rimuju. Samo najbolji improvizuju. U narednih nekoliko meseci ostaje da se vidi ko je najbolji od najboljih, i ko zaslužuje da ponese prestižnu titulu regionalnog kralja freestylea.

Za sve vesti o takmičenju, te informacije o prijavama i pravilima, pratite Red Bull Raplika stranicu i Facebook profil takmičenja.

About the author

Rista

CEO and Founder

Nekada davno pokrenuo My People, a danas My People pokreće njega...

Leave a Comment