Najava Vesti

Red Bull RapLika počinje turneju u Festu

Written by Rista

Prijavljivanje za najveće regionalno takmičenje MC-jeva pod nazivom Red Bull RapLika je završena, a žiri je odabrao finaliste koji će nastupiti na nacionalnim takmičenjima i boriti se za odlazak na regionalno finale u Sarajevo.
Prvo u nizu kvalifikacionih takmičenja biće održano u Beogradu u Klubu Fest u Zemunu u utorak 18. aprila sa početkom u 21h.

Još jednom je hip hop scena u Srbiji pokazala svoj kvalitet i umeće u bacanju freestyle rima. Brojni MC-jevi iz svih gradova u Srbiji prijavili su se za učešće na Red Bull RapLika takmičenju pa izbor finalista nije bio ni malo lak, a samim tim Frenkie, Relja i Grashoper koji će biti u žiriju 18. aprila u Klubu Fest imaće zahtevan posao prilikom odlučivanja o pobedniku.

Osam najboljih liričara koji će nastupiti u utorak pred beogradskom publikom od 21h ugostiće Sajsi MC, a u borbi za odlazak na regionalno finale naći će se: VeB, Samuraj Krek, L. A. F., Lejdi Lerdi, Krajski, Mali Princ Popz, Crazy Rastaman, Antaaa.

Za razliku od Red Bull MC Battle-a, pravila takmičenja su izmenjena pa svaki battle traje po dve runde od po 60 sekundi, reperi se smenjuju nakon svake 4 lainije. Prvu rundu kreće prvi na listi, drugu drugi nakon čega sledi glasanje žirija. Dva MC-ja koja stignu do finala dobiće nešto teži zadatak u vidu reči koje moraju da uklope u svoj freestyle. Ukoliko dođe do nerešenog ishoda MC-jevi će imati još jednu rundu od 60 sekundi sa izmenama nakon 4 rime.

Ulaz na dešavanje je 200 dinara, a uz kupljenu kartu gosti dobijaju jedno piće gratis.

Vidimo se u utorak u Festu da vidimo ko će poneti titulu i predstavljati Srbiju na velikom regionalnom finalu.

About the author

Rista

CEO and Founder

Nekada davno pokrenuo My People, a danas My People pokreće njega...

Leave a Comment