Strani Hip Hop Vesti

Run the Jewels i Zack De La Rocha – Close Your Eyes (And Count to Fuck) – spot sa porukom

Written by Miljana

Run the Jewels, tj. Killer Mike i El-P su izbacili novi, četvrti, spot za njihovog albuma Run the Jewels 2 za pesmu Close Your Eyes (And Count to Fuck) na kojoj gostuje Zack De La Rocha iz Rage Against the Machine. Spot je režirao A.G. Rojas i prikazuje borbu dva iscrpljena muškarca: policajca i nenaoružanog crnca. Policajca glumi Shea Whigham (“Boardwalk Empire”, “Agent Carter”) a crnca Keith Stanfield (Short Term 12, odnosno Snoop Dogg iz N.W.A.-biografskog filma Straight Outta Compton koji bi trebalo da izađe u avgustu).

U nastavku pročitajte šta režiser spota A.G. Rojas ima da kaže:
Kada su mi Run The Jewels poslali ovu numeru, znao sam da imamo priliku da napravimo film koji nešto znači. Imao sam osećaj odgovornosti da uradim upravo to. Morali smo da iskoristimo stihove i agresiju i emociju pesme, i prevedemo to u film koji će navesti na vredan i produktivan razgovor o rasno motivisanom nasilju u ovoj zemlji. Provokativna je, i svi smo to znali, pa smo bili zaduženi da napravimo nešto što izražava intenzitet besmislenog nasilja. Za mene je bilo važno da napišem priču koja ne oslikava prost portret likova Policajca i Dečaka. Oni nisu stereotipi. Oni su ljudi – kompleksni, pravi ljudi, pa je smenjivana moć između njih u određenim tačkama priče. Film počinje tako da izgleda kao da su se borili danima, iscrpljeni su, nijedan udarac nije zadat, nasilje se prenosi kroz nespretnu, sirovu emociju. Cilj je bio da se ukaže na uzaludnost nasilja, a ne da se ono slavi.

Zaista sam ponosan kako smo uradili spot, i zahvalan sam glumcima Shea Vhighamu i Kejt Stanfieldu koji su bili 100% posvećeni likovima koje glume. Udahnuli su složenost u život dva čoveka koji su obično prikazani na jednostavan način – kao arhetip. Mogu vam reći da je snimanje bilo emotivno. Teško je prikazati trenutke koji su sveži i rasprostranjeni u našem svetu danas. To utiče na sve nas. Ali verujem da je važno da ono što osećamo kad vidimo ove događaje u pravom životu ima uticaja na nas. Da shvatimo šta je ispravno i da ne budemo tupi pa da ta osećanja mogu jednostavno nestati, moramo im se suprotstaviti i preduzeti neku akciju, ma kako malu, ili ćemo zaglaviti u istom ciklusu nasilja i mržnje.

About the author

Miljana

adorkable.

Leave a Comment