Ostalo Vesti

Šampita o albumu Ti Nisi Ja

Written by Rista

Šampita je najavio svoj album Ti Nisi Ja za 22 04 2014, kada će se pojaviti na 24kroz7 kanalu i download link će biti na My People sajtu. Takođe, već sada svaki dan možete otkriti deo albuma koje Šampita plasira kroz socijalne mreže. To je bio motiv da popričamo sa njim o tome šta nas očekuje i zašto je baš odlučio da ovako “pecka” publiku.
“Otkrivaću svaki dan po neki odeok neke pesme sa albuma. Želim time da ih podstaknem na razmišljanje. Da razmišljaju već o tome šta ih očekuje. Želim da shvate tematiku albuma kroz informacije, da to nije “još jedan album” od onih kakvi izlaze skoro svaki dan bez nekog posebnog početka i kraja već da svaka pesma pokrene moždane vijuge.”- kaže Šampita i dalje nastavlja o samoj koncepciji albuma.
“Album “Ti Nisi Ja” za mene označava prelom između dve osobe, dve strane medalje, dva sveta, dve škole, dva pravca hip hop-a. Počinjemo sa svetom koji retko ko poznaje, samo najuži prijatelji, porodica, sa tamnom i srećnom stranom mog života, sa bolom koji niko ne vidi, koji vešto krijem u pesmama i tekstovima, neprospavanim noćima i danima bez kraja. Na sredini albuma, dolazi do preseka. Od jednom dolazi do izražaja ona strana koju većina njih zna, humor, zezanje, ludilo, skakanje, ribe, drugari, posvećenost i ozbiljnost. I nastavlja se sa nekom novom školom, sa predstavljanjem sebe kao potpune osobe. Ta podela albuma ne treba da označi labilnu osobu, već samouverenu, željnu da pokaže svoje mogućnosti, sigurnu u sebe i da dokaže da sam ja – ja, a da ti nikako ne možeš da budeš ja, jer bi trebao da budeš ti. Želja mi je bila da bude raznovrsno ali ipak dosledno mojim shvatanjima i stavovima i da pokaže samo moje mišljenje o masi, a ne mišljenje mase o meni. Album je rađen između 2010-2014 godine i pesme su pisane tematski, sa velikim pozadinskim razmišljanjem o tome šta prenosim onome ko sluša. Ne želim nikome da nametnem svoj stav, već da pokažem i neku stranu koju možda nisi imao prilike da vidiš jer si zaslepljen lažnim idealima i pričama koje se rastežu od kulina bana.”

About the author

Rista

CEO and Founder

Nekada davno pokrenuo My People, a danas My People pokreće njega...

Leave a Comment