album Muzika Vesti

Schollym – Schollym

Written by Rista

Treba uvek podržavati mlade snage, treba uvek slušati šta oni imaju da kažu. Schollym izbacuje svoj prvi album i sigurno je da će se većini svideti.
Schollym nam dolazi iz dvojca TLO. Ovi momci su zauzeli drugo mesto na Mrežinom takmičenju i tada su pažnju skrenuli na sebe.
Jan Zoo je tada bio u žiriju koji je birao finaliste i svoj glas njima ovako obrazložio: Ne znam ko su momci, ništa ne znam o njima apsolutno, bez ikakvog očekivanja sam pustio pesmu i bum. Multiji, rima na rimu, ukšrteno, okrenuto, wordplay sve što volim da čujem kod američkih MC-ijeva, sve što fali u našem repu. Malo pretendeciozno naglašavaju stihove kako bi pojačali utisak da vladaju stihovima, to bi im zamerio, ali tehnički sam oduševljen, o tome i repuju u pesmi, oni pitaju dal su poslednji kojima reči nešto znače, i način na koji se sve kaže u pesmi a ne samo šta se kaže. Za većinu arista na Mreži ove godine nisam znao, ili sam čuo u prolazu, a Tlo su jedini čija me je pesma naterala da istražim da li imaju još koju i da pustim da čujem. Ne shvatite me pogrešno, ne sećam se ko, ali neko od američkih repera sa kojima sam radio mi je jednom prilikom rekao da rep ako nema multije nije rep, čak i kod današnjih američkih trap repera koji se ne obaziru toliko na tehniku čućete multije, 2chainz recimo puca od multija, možete i neke malo prostije multije čuti čak i kod Future-a recimo, da ne ulazim sad u dubiozu oko toga, ali mislim da to fali domaćim reperima generalno. Bilo je još par tehnički dobrih pesama na mreži, ali stilski Tlo su mi tu bili najbolji.

Da li treba posebno objašnjavati i posebno vas motivisati da poslušate Schollymov album i ostale pesme koje dvojac TLO ima. U nastavku je plejlista pa obavezno bacite uvo, a kasnije share i komentar.

About the author

Rista

CEO and Founder

Nekada davno pokrenuo My People, a danas My People pokreće njega...

Leave a Comment