album Muzika Strani Hip Hop Vesti

Sektion Red – The Red Album; MC iz Srbije učesnik internacionalnog projekta

Written by Dimitrije

Da li ste do sada čuli za Sektion Red? Sektion Red je internacionalna hip-hop platforma koja deluje od 2012. godine i za 7 godina svog postojanja ostvarila je saradnju sa hip-hop izvođačima gotovo svih delova Evrope.

Nakon više različitih projekata koje je ostvarila ekipa Sektion Red, na red je došlo objavljivanje i njihovog prvog albuma koji nosi naziv “The Red Album“. Album je izdat pre godinu dana i može se pronaći na zvaničnom sajtu Sektion Red-a, a pre nekoliko dana objavljen je i na zvaničnom Sektion Red youtube kanalu sa video-spotom za svaku pesmu sa ovog albuma.

The Red Album” je nastao kao proizvod višegodišnje saradnje Sektion Red ekipe sa izvođačima iz različith krajeva Evrope. Na albumu se nalaze izvođači iz 15 zemalja: Bugarske, Kanarskih ostrva, Estonije, Francuske, Nemačke, Grčke, Mađarske, Letonije, Litvanije, Holandije, Norveške, Poljske, Španije, Ujedinjenog Kraljevstva i Srbije! Više o samom Sektion Redu možete pronaći na njihovom youtube kanalu, fejsbuk stranici ili zvaničnom sajtu.

Boško Ćirković – Škabo predstavnik je naše zemlje u ovom internacionalnom hip-hop projektu i izvodi pesmu pod nazivom “Preach” sa dvojicom MC-jeva iz Njukasla (Gilly Man Giro i Rick Fury) i MC-jem iz Soluna (Pithikos).

Oliver Sektion Red me je kontakirao preko fejsbuka, sa kojeg sam se u međuvremenu isključio. Ukratko mi je ispričao o čemu se radi u projektu. Meni je zvučalo zanimljivo. Poslao mi je odmah nekoliko bitova, od kojih mi se Preach najviše svideo zbog nekakve veze koju sam odmah osetio između naziva tog bita i atmosfere istog. Jer, kao što sam i rekao u intervjuu za dokumentarac o ovom audio/vizuelnom poduhvatu, u životu se, između ostalih, vodim i maksimom da treba stajati delima ispred svojih reči jer je propoved inače prazna i lažna opasnija čak od samog štetnog delovanja bez takve priče. Tu poentu je upravo Oliver svojim delovanjem zaokružio jer je samo za naš video lično seo u avion sa svojom opremom i putovao u Njukasl (on je iz Bristola, ako sam dobro zapamtio), Solun i Beograd. A ima 10 pesama na ovom projektu koje su sve isto koncipirane (kao saradnje MCjeva sa svih strana Evrope). Naravno, trebalo je vremena za sve to. Ja sam svoju strofu snimio pre više od dve godine a video je snimljen baš na dan promocije Kalaši i Nive kasete. Ali i to je još jedna poruka: strpljivo i marljivo je moguće postići sve što se zamisli. U ovom lažno brzom svetu, koji funkcioniše upravo na principima suprotnim od svega navedenog, mnogi će meriti ovu priču po broju pregleda videa na jutjubu. Ali meni će uvek biti mnogo draga, posebno zbog Anjinog posthumnog pojavljivanja.
Bila je stvarno čast i zadovoljstvo biti deo ovog albuma. Odgovornost se podrazumeva.” rekao je Škabo.

About the author

Dimitrije

Leave a Comment