Report Vesti

Sick Touch @ Dom omladine ( raport )

Written by Kristina

Iako su se mnogi pitali da li će koncert biti odložen zbog kiše i vanredne situacije u državi i regionu, svi oni koji su sinoć došli u Dom omladine su mogli da uživaju u sjajnoj atmosferi prvog velikog koncerta grupe Sick Touch koji su upotpunili brojni gosti, kako domaći, tako i oni iz inostranstva. Međutim, to ne znači da je zanemarena teška situacija u zemlji. Izvođači su više puta apelovali da se svako ko može uputi ka nekom od ugroženih gradova, a to su nastavili da rade i dan posle koncerta preko društvenih mreža.
_DSC1751
U 21 čas je počela žurka zagrevanja za koje su bili zaduženi Friday Swag DJ-evi dok se sala „Amerikana” postepeno punila. Prvi na mikrofonu je bio Pih Poh, gost iz Francuske, koji iza sebe ima preko stotinu koncerata i turneja u inostranstvu. Pala je i međunarodna saradanja – „Spojila nas muzika i dobar rep” , kako kažu reči zajedničke pesme Pih Poh-a i Mlate, koji mu se pridružio pridružio na bini da bi izveli stvar koju su snimili dan pre koncerta, kada je Pih Poh stigao u Beograd.

Drugi gost je bio Škabo. On je na binu izašao sa maskom pileta koju su imali i ljudi u publici, te je nastup započeo pesmom „Pilići”. Sa poslednjeg albuma „Priča 2 vuka” ,čiju promociju je održao 29. marta u klubu „Gun”, on je izveo i pesmu „Čovek ujeo psa”. Osim novih, izveo je i „Staru pesmu”, „Sedam” i „Mareta baticu” za koga je stavio naočare i naglasio kako bez njih ta pesma nikad ne bi zvučala isto. Takođe, Boško je pozvao sve ljude da pozdrav sve oni koji pošli u Šabac da pomognu ljudima kojima je pomoć najpotrebnija.

Zvezde Grajma ( Gazda Paja, Vojke i Palke ) svoj nastup su otvorili novom pesmom „Opet sam haj”. Publika je đuskala uz već dobro poznate hitove „Zvezde grajma” i „Slomi vrat”, a Gazda Paja je sve pozvao da u petak 23.4. dođu na njihov koncert u „Božidarcu”.

I tako pevamo kroz kraj – tra la, la, la, nama treba ljubav i jebeš svet – madafaka” – na sceni je bio i Sale TRU. Osim starih pesama, on je publici predstavio i novu stvar.

Ltdfm ekipa, Smoke Mardeljano i Zhozi Zho, za publiku u Domu omladine je repovala i solo i zajedničke stvari poput pesme „Put” sa poslednjeg „Ltdfm zvuk udara u čelo vol.1″ mixtape-a. Na kraju svog nastupa, i Zhozi Zho je pozvao sve ljude dobre volje da pomognu ugroženima u Srbiji.

Momci iz Vojvodine, Jovica Dobrica i Andra, zahvalili su se Beogradu na gostoprimstvu i za beogradsku publiku odrepovali svoje hitove poput „Droga za novac”, „Dodaj to” …

_DSC1628_800x530

„Stavite gas maske, stavite gas maske, stavite gas maske i neka gori topina” -oko ponoći na binu sa gas maskama izlazi Sick Touch i nastup otvara prvom pesmom sa novog albuma „Firmirana beda”. „Mi smo zapalili plamen” su prvi put izveli uživo, ali je Sale RDZ zbog vremenskih nepogoda bio sprečen da dođe na koncert. Oni su prvo promovisali novi album, a publika je odlično reagovala s obzirom da je album bio objavljen pre samo 6 dana od koncerta. Na pesmi „Reload”, za koju su snimili spot, na sceni im se pridružuje i Hornsman Coyote. Andra im se priključio, pa su on, Cobran i Mlata zajedno izveli svovju novu pesmu „Naš rep gruva”. Sick Touch je pozvao da im se iz publike na bini pridruži i Anke i to na pesmu „Večeras je naše veče” za koju je on radio beat. _DSC2085

Nakon što su izveli pesme sa albuma „Firmirana beda”, krenuli su sa starim hitovima. Nakon što je krenulo „Preuzimanje”, na sceni izlazi i Džoni koji je se pojavljuje u spotu za ovu pesmu. Sledi „Dozvolite mi da zapalim”, „Gori more”, „Bolestu hodu”, kao i „Deo sam klana” , pesma sa više od milion i po pregleda na You Tube-u. Kada se „Uživalo u radu”, pozdravljen je bio i Djera koji im je ranije pozajmljivao bitove i pomagao.

Mlata, Zhozi Zho i Smoke Mardeljano su publici sinoć predstavili novu zajedničku stvar „On and on”. Nakon toga usledila je „Ludnica”, koju je ovog puta sa Žutim izveo Mlata.

Žuti je najavio album pesmom „To sam ja” za koju je nedavno izbacio spot, a potom je za Maxonija izveo pesmu „Valjamo gudru” za koju bi spot trebalo da izađe u junu.

Svetla su se upalila oko 2 sata, kada je koncert završen. Iako „sve što nam treba je sunčan dan”, Sick Touch je sinoć dokazao da ih ni nevreme nije sprečilo da napune Dom omladine, ali i da izvođači nisu zbog toga zaboravili na to da je pomoć širom zemlje potrebna. Ovo je bio koncert sa pravom merom dužine trajanja nastupa gostiju – ni premalo, ni previše. Domaćini, gosti i publika su učinili prvi veliki koncert grupe Sick Touch koncertom za pamćenje, a ukoliko sinoć niste bili u mogućnosti da dođete, o svim budućim nastupima ćete biti blagovremeno obavešteni na našem sajtu.

Kristina Belović
Foto: Marko Mihailović

About the author

Kristina

Leave a Comment