Intervju Muzika Vesti

Sick Touch label: Kratak osvrt na izdanja iz Sick Touch studija

Written by Dimitrije

U proteklom periodu scena je postala bogatija za još četiri izdanja Sick Touch labela! U pitanju su albumi:

Kila33 – Nevreme,
Cojkana (FTP) – Skrrrt Kobein,
Jankara i Coa – Saga,
Lekr Bless – Blessa.

Albumi se mogu pronaći na svim digitalim platformama, dok Lekrov album “Blessa” (a uskoro i ostale) možete slušati i na Sick Touch youtube kanalu.

Dok Sick Touch studio redovno daje svoj doprinos sceni i izbacuje nove projekte, želeli smo da u razgovoru sa njima, napravimo kratak osvrt na sve novitete koji su vezani za rad ovog studija.

  • Sigurno je prva pomisao na ovaj novobeogradski studio taj, kako mnogi kažu “izvorni”, boom bap, rep zvuk. Osim “Skrrrt Kobeina” ostali albumi se upravo drže takvog zvuka. Da li je teško danas u moru raznih hip-hop varijacija plasirati i gurati boom bap priču?

Kao što vidiš nije. Sedneš, snimaš, radiš, guraš.., a volimo taj zvuk i privatno da slušamo, evo ima godina… A šta se voli nije teško 🙂

  • …kad smo kod toga, album “Skrrrt Kobein“, osim što ga krasi taj prepoznatljivi FTP humor, definitivno mi se čini kao parodija na tu celokupnu modernu rep priču. Da li je slučajnost što se album sa takvom tematikom našao uz ostala izdanja? Imaju li uopšte izvođači bilo kakvih ograničenja od strane Sick Touch studija kada je u pitanju muzika i tematika, uzevši u obzir da na Sick Touch youtube kanalu već ima šarenolikog sadržaja?

Čast je raditi sa umetnikom kao što je Jovan, a sa “vrhovnim bogom, fatboy Cojketom” ništa nije slučajno, pa ni ovaj album. Izlazi ovih dana i spot za “Cigaretu“, a i ceo album stiže na youtube. Inače, biće vam drag ovaj info, počeo je Cojkana da radi i sledeći album…

…Što se tiče drugog dela pitanja, ograničenja, kao što si i sam primetio ne postoje. Cilj nam je da svako bude svoj, što ćete i čuti u narednom periodu.

  • Uz ostale izvođače koji su već dobro znani našli su se Jankara i Coa. Da li su oni nova lica u Sick Touch labelu? Ima li još nekih novih lica sa kojima će Sick Touch label sarađivati?

Jankara i Coa nisu toliko nova lica u studiju. Snimaju oni odavno kod nas, a sada su se odlučili i da izdaju na našoj etiketi. S tim što, dodali bismo i to da ima još kvalitetnog repa snimanog kod nas u studiju, uz koji se već duže vreme klima glavom, samo nije izašao za naš label.

Što se tiče novih lica, ima novih, biće i novijih, a i lica od ranije poznatih hip hop sceni. I od ranije, i od ranije ranije. 🙂 Očekujte izdanja na Deezeru i svim digitalnim plarformama, kao i spotove na Youtubeu… Pratite nas na mrežama i bićete informisani o svemu:

  • Pošto gotovo svakodnevno možemo čuti kako tog pravog rep zvuka nema dovoljno ili čak uopšte, a upravo iz primera svih ovih izdanja vidimo da to nije slučaj, kakvo je vaše mišljenje o tome? Da li taj rep živi? U kojoj meri publika prati sve ovo

Živi kao što vidiš, ne samo ovo kod  nas, u studiju, po Beogradu i Srbiji, regionu, već i svetu. Preko ima sjajnih izdanja, verovatno si ih i slušao. Kad  smo kod “Sage”, izašao je, primera radi, pre godinu i po dana “The Saga Continues” od Wu Tanga. Dosta dobar album. Izbacuju Redman, Method Man je i solo izbacivao pored Wua, izašao je “Methlab 2″. Izbacivali su pesme i albume Sick Jacken, Mayhem Lauren, Evidence, Styles P. Ima repa baš dosta poslednjih godina.., a u kojoj meri publika prati, to moraš već njih da pitaš.

  • …ne mogu da usput ne zatražim par reči Sick Touch studija o emisiji „Geto“ koju vodi Aleksandar Džankić (MC Best). Kao što je poznato, ova emisija postojala je na radio Politici devetesetih godina i bavila se promovisanjem „andergraund“ kulture. Sada već postoji nekoliko epizoda koje su se odnedavno pojavile na Sick Touch youtube kanalu? Kako je došlo do oživljavanja emisije?

Best i ovako svraća u studio, obzirom da je tu iz kraja. U planu je i njegovo izdanje. Sad smo ti malo otkrili ono iz trećeg pitanja 🙂 Tako da je tu nastala i ideja da se Geto radi kod nas u studiju. Inače je Best sa svojim drugarom došao na ideju da oživi Geto, ovoga puta u formi podcasta, a mi smo bili tu da pomognemo. To je sada u razvoju, tako da očekujte i tu svašta nešto. Nemojte da vas začudi ako vas pozovemo na Geto žurku!

Toliko od nas za sada, slušamo se i gledamo. Keep it sick!

Sva pomenuta izdanja možete pronaći na svim digitalnim platformama, a rad Sick Touch studija možete pratiti na njihovom facebook profilu, instagramu i youtube kanalu.

About the author

Dimitrije

Leave a Comment