Intervju Najava Vesti

SickPrime i Papi Jaaz o beatbox radionici

Written by Rista

SickPrime je u proteklih nekoliko dana agresivno počeo da najavljuje svoju prvu beatbox radionicu koju realizuje u saradnji sa Aristokrat Muzik labelom. Ako niste videli te najave, možete ih pogledati u nastavku posta. Iako na samim klipovima sve jasno piše, kako se prijaviti, gde, zašto, hteli smo da saznamo zbog čega i da malo detaljnije upoznamo čitaoce sa ovim velikim pionirskim poduhvatom kada je beatbox u pitanju. SickPrime i Papi Jaaz su nam dodatno pojasnili o čemu se radi i dali odgovor na pitanja.

Ovo je prvi put da se održava beatbox radionica . Kako se dolazi na ideju celog ovog projekta?
SickPrime: Beatbox radionica je u suštini jedan nov, zanimljivi, način da se Srbija upozna sa pojmom ”beatboxa”, s tim što se pruža šansa i da se nauče neke osnove beatboxa.

Papi Jaaz

Papi Jaaz


Koja je uloga Aristokrat labela u svemu ovome?


Papi Jaaz:
Pošto je SickPrime kao izvođač pod Aristokrat Muzik lejblom, a samim tim i član našeg tima, bilo je logično da se radionica pripremi u našoj organizaciji, odnosno da zajedničkim snagama organizijemo i sprovedemo SickPrime-ov projekat.

Da li se uskoro može očekivati prvo domaće beatbox izdanje?


Papi Jaaz:
Mislim da svest publike kod nas nije još uvek na tom nivou da može da isprati nešto kao beatbox album, ali neke interesantne kolaboracije i projekti su svakako u pripremi. Možda će to biti jedan od načina da približimo beatbox publici kao podžanr hip hopa.

Koji je cilj na kraju ove radionice?


SickPrime:
Kao što sam gore rekao, da ljudima približim pojam ”beatboxa” na jedan nov način a i da nauče nešto o njemu, što u praksi što u teoriji.

Podržite beatbox radionicu, a pogledajte u nastavku ko je sve od poznatih hiphopersa već podržao.

 

Papi Jaaz

Kendi

DJ Raid

Marčelo

Struka


Bege Fank

About the author

Rista

CEO and Founder

Nekada davno pokrenuo My People, a danas My People pokreće njega...

Leave a Comment