Report Vesti

Promocija Škabovog albuma „Priča 2 vuka” @ Gun ( raport )

Škabo Beogradski Sindikat
Written by Kristina

Škabo je u subotu 29. marta u klubu Gun, kao što je najavljeno, promovisao svoj novi album „Priča 2 vuka”. To je njegov osmi album koji je internacionalni rep projekat na kom je za kompoziciju i produkciju muzike bio zadužen slovački rep producent Smart, član grupe DMS iz Bratislave. Osim za muzičke podloge, Smart je napravio i izbor poznatih gostiju sa poljske i slovačke rep scene, koji su strofama i skrečevima podukli bratsku-međunarodnu komponentu izdanja.
Album se naslovom i tematikom pesama naslanja na poznatu priču starosedelaca Severne Amerike o borbi dobra i zla u svakom čoveku, samo su je u ovom slučaju ispričala 2 vuka iz beogradske i bratislavske šume.

Album je na internetu dostupan od 24. marta , na dan 15-ogodišnjice NATO bombardovanja na Srbiju, a možete ga preuzeti ovde.

Za DJ pultom je bio Žobla, a gost je bio Uncle Džo. Nakon njega je Škabo započeo nastup sa pesmom „Brate moj” sa albuma „Čovek” iz 2011. godine.

74422-gu-3

Na ulazu je svako uz kartu dobio i poklon – masku pileta. Kada je Škabo počeo da repuje pesmu „Pilići” sa novog albuma, svi u publici su stavili maske i time postali deo finalne verzije spota za tu pesmu.

pub

Inače, za tu pesmu sada postoji animirana demo verzija spota, koja je predstavljala i najavu za promociju novog albuma.

http://youtu.be/aItRerhfAVU

Nakon izvođenja pesme „Čovek ujeo psa”, Škabo je najavio i spot za tu pesmu koji bi trebalo da bude objavljen za dve nedelje.

http://youtu.be/VnWGVl0jPK4

Pre 9 dana, 21. marta, bila je 15-ogodišnjica Beogradskog sindikata, pa je Škabo osim novih pesama izvodio i stare i vratio publiku u prošlost sa pesmom „Seti se devedesetih” sa albuma Sam iz 2003. Pomenuo se i DechkoTzar koji je poznati brend Braće Burazera nazvan po pesmi grupe Red Zmaja čiji je Škabo bio član.

„Ovo je za budne u sitne čuke, spavaće se kad je umre” je deo teksta pesme „Sedam” koju je Škabo odrepovao. Posle te pesme on je poručio: „Ako ste budni, buđenje vam ne treba”, ali je ipak izveo i pesmu „Buđenje” koju je snimio sa grupom THCF. Sinoć ste mogli da čujete i druge pesme koje je Škabo snimio u saradnji, poput pesme „Bejbe, bejbe” Fantastične četvorke ( F4 ) koju osim Škaba čine i Žobla, Marlon Brutal i DJ Iron.

„Ovu rstva pusti kad završava se žurka, kad se vrti zadnja tura, kad se pali zadnja pljuga, za ekipu što je stukla svu žestinu do jutra, provod bio je bruka – ljudi vidimo se sutra”. Upravo tako se i završio nastup, pesmom Škaba i Žoble „Zadnja tura”, a nakon toga su oni vrteli ziku i žurka se nastavila.

Slike su preuzete sa sajta 24 sata.

Kristina Belović

About the author

Kristina

Leave a Comment