Intervju Muzika Vesti

Šta Će Ostati Iza Nas otvara Oseti Bleju

Written by Rista

Nidža Bleja se vratio, i to ne da se vratio nego je pripremio dupli disk pod nazivom Oseti Bleju. Danas je izašla prva pesma sa tog albuma i na svaka tri dana će se pojavljivati spot za sledeću pesmu sa albuma. Šta Će Ostati Iza Nas je prva pesma sa ovog projekta, i dok izlaze pesme na oficijalni YT kanal, album možete već sad poručiti.
Pozvali smo Nidžu Bleju da nas uputi u projekat:
“Muzički projekat pod nazivom “Oseti Bleju” je nastavak kreativnog procesa kome je prethodio istoimeni dokumentarni film u režiji Aleksandra Maksimovića. Taj film je bio inicijalna kapisla gde sam, posle sumiranja utisaka iz celokupnog dosadašnjeg rada i muzike i grafita i tetovaža, došao na ideju da je vreme da sve to zaokružim jednim projetkom koji ima za cilj da staroj i novoj publici da priliku da kroz zvuke hip hop-a, dub step-a, regeton-a i rege-a oseti bleju. Ovaj projekat nosi 28 pesama, sto podrazumeva dupli CD, i svaka će imati oficijalni video”

Neko vreme te nije bilo, pa sad toliko pesama i spotova. Odakle kreativnosti? Šta se desavalo između albuma?

U međuvremenu sam postao tata i suprug, što je dosta zahtevan poziv, a ujedno i velika inspiracija. Ideja o 28 pesama se poklapa sa mojim trenutnim brojem proživljenih godina, i bloka 28 u kom sam proveo većinu svog života. A što se tiče kreativnosti, kada sam odlučio da krenem u ovaj projekat, kockice su se same složile. Dosta instrumentala datira još sa početka mog bavljenja muzikom, bukvalno od pre 10 godina. Tekstovi kao da su čekali da se nakanim da pišem, reči su se same stapale u strofe, i ceo album je nastao za nešto više od mesec dana.

Na svaka tri dana izlazi nova pesma. Zašto si se odlučio na ovaj koncept?

Mislim da je to najbolji način da publika dobije na vremenu da svaku pesmu isprati. Ako neko i ne bude od samog početka pratio izlaženje pesama, moćiće da se uključi i posle mesec dana. Na ovaj broj pesama trebaće više od 2 i po meseca da se objave sve. Naravno ideja je da takav koncept objavljivanja albuma drži publiku u neizvesnosti i iščekivanju novih pesama.

Gde i kako se može kupiti album?

Album se može naručiti putem fejsbuka www.facebook.com/bleja.nidza i na e-mail nidzableja@gmail.com. Može se preuzeti lično u Beogradu, dok se preko pošte može dostaviti u bilo kom delu Srbije ili sveta. Album može da su poruči od objavljivanja prve pesme, znači prvi datum poručivanja je 1 oktobar. Dok će se u digitalnom izdanju i svim digitalnim muzičkim prodavnicama naći tek po objavljivanju poslednje pesme sa albuma.

Inače, iza sebe imaš gomilu izdanja, znaš li sam broj tih izdanja, gde se ona mogu naći?

Po broju albuma koje sam ostavio iza sebe sam punoletan, a sa ovim taj broj iznosi ukupno 19 albuma. Svaki od ovih albuma će moći da se poruči isto kao i album “Oseti Bleju”. Može da se poruči cela diskografija Nidže Bleje gde se na tih 19 albuma nalazi preko 400 pesama. Verujem da će se svi albumi naći u digitalnom izdanju i svim digitalnim muzičkim prodavnicama pre kraja ove godine pod My People Label etiketom.

Pripremite se da osetite bleju, prva pesma je pred nama, a kolekcionari će da poruče svoje primerke

https://youtu.be/bCZzKbq6JaI

About the author

Rista

CEO and Founder

Nekada davno pokrenuo My People, a danas My People pokreće njega...

Leave a Comment