Magazin MyPeople

Struka i Kendi + film Hip Hop Is @ Hip Hop Bioskop

Written by Rista

My People magazin i SKC filmforum nastavljaju projekat Hip Hop Bioskop i u ovoj godini. Prvo ovogodišnje izdanje 02 02 2016 donosi kratki dokumentarni film Hip Hop Is koji otvara brojna pitanja. Šta je Hip Hop? Da li je to kultura? Da li je to stil života? Ili je samo zabava? Da li promoviše nasilje i seksizam, ili samo daje sliku realnog života, koju je teško prihvatiti? Da li je Hip Hop stalna borba? Da li on određuje ljude? Da li on spaja ili deli ljude?

Ovaj dokumentarac ima za cilj da tematizuje mnoga pitanja koja se stalno iznova postavljaju i unutar Hip Hop zajednica i spolja, od strane onog dela društva koji prema Hip Hopu zadržava distancu. Film je sastavljen od snimaka vesti kontakt emisija i nastupa komedijanata na televiziji, i intervjua sa običnim ljudima, kao i sa velikim rep zvezdama kao što su Kanye West, Nicki Minaj, Chief Keef, Bobby Shmurda, i Iggy Azalea. Ovaj film ne sudi, već poziva publiku da učestvuje u aktivnom dijalogu oko kontroverzih aspekata Hip Hop kulture.

Odmah nakon filma se održava Tribina gde su učesnici Struka i Kendi. Pokušaćemo zajedno da otvorimo i zatvorimo svako pitanje koje je postavljeno u filmu, da zajedno prokomentarišemo sam film i da na kraju svi kućama odemo sa nekom vizijom šta je sve hip hop. Kendi i Struka su osobe koje mogu da pomognu i kroz svoje iskustvo objasne i transformaciju hip hop kulture, prisutnost u medijima, i mnoge druge teme koje ćemo analizirati.

Hip Hop Bioskop se održava u Maloj Sali SKC-a, početak u 20h, ulaz je besplatan.
Sve dodatne informacije možete pronaći OVDE

About the author

Rista

CEO and Founder

Nekada davno pokrenuo My People, a danas My People pokreće njega...

Leave a Comment