Najava Ostalo Vesti

Stvari koje morate znati o grupi ONYX

Written by Rista

Približava se dan kada će ONYX ponovo doći u Beograd. Kako se približava koncert tako raste i interesovanje. Već je obezbeđena odlična domaća podrška i publiku će zagrejati Random, Grashoper i Firty a binu zajedno sa legendarnim ONYX-ima dele isto tako legendarni Bad Copy.
Obzirom da su ONYX obavezna lektira, a da mnogi mlađi slušaoci i čitaoci ovih redova i nisu prošli tu lektiru, red bi bio da vam u narednim redovima malo detaljnije predstavimo bend koji će 5 februara zapaliti Mikser. Karte naručite OVDE

Onyx je američki Hip-Hop sastav iz Queens-a, New York-a. Grupa broji članove Sticky Fingaz, Fredro Starr i Soni Seeza ( ranije poznat i kao Suave i Sonsee ) i pokojni Big DS ( Marlon Flecer ) su takođe bili članovi. Big DS napušta grupu posle debi albuma grupe. Njihova muzika se koristila u filmovima kao što su How High, 8 Mile i TV emisijama kao što su The Cleveland Show i Tosh. Grupa nastaje 1988. godine. Onyx su poznati po svom agresivnom i često veoma kritikovanom stilu, slobodno se može reći da je Onyx nešto najsličnije Rage Against The Machine u rep svetu. onyx
Veoma glasni, napadni i bez dlake na jeziku. Smatraju se jednim od najvažnijih hardcore rep grupa na sceni, poštovani su širom sveta i iza sebe imaju veliku bazu jakih fanova. Njihovi albumi su (kliknite na naziv albuma ako hoćete da preslušate):
Bacdafucup (1993), All We Got Iz Us (1995), Shut ‘Em Down (1998), Bacdafucup Part II (2002), Triggernometry (2003), Wakedafucup (2014) i novi album u pripremi (sa Snowgoons ekipom) Onyx vs. M.O.P. (2016). Njihov hit singl “Slam” sa prvog albuma je bio veoma često pustan na MTV i BET (i na svakoj rep žurci ikada), čime je pesma došla do br. 4 na Billboard Hot 100 listi. Sa tog albuma su takodje bili hitovi “Throw Ya Gunz” i “Shiftee”. Godine 1998. album je izabran kao jedan od najboljih 100 Best Rap albuma svih vremena. Snimljeni su spotovi za pesme ” Bacdafucup “, ” Throv Ya Gunz “, “Slam “, ” Shiftee ” i ” Da Nek Niguz “.

Pred srpskom rep publikom su prvi put nastupali 2013. godine na festivalu Svi Kao Jedan, na kome je pored njih glavni izvodjac bio i Afu-Ra (RAPORT POGLEDAJTE OVDE). Često su nastupali u susednoj Hrvatskoj, imaju čak i pesmu sa velikanima hrvatske rep scene Neredom i Stokom. U poslednje vreme imaju razne saradnje sa evropskim izvođačima, kao što su Snowgoons i Dope D.O.D. Zbog čestih problema sa ubijanjem nedužnih crnih civila u Americi, čak su i jedan od svojih sporednih projekata posvetili upravo tom problemu, album pod nazivom Against All Authorities na kom se bave raznim rasnim problemima u američkom sistemu pravde.

Hitovi koje ćemo sigurno slušati uživo i koje moramo znati. Takože, uskoro očekujte intervju i joše neke informacije vezane za koncert.

SLAM

LAST DAYS

THROW YA GUNZ

ATMOSFERA SA SVI KAO JEDAN

About the author

Rista

CEO and Founder

Nekada davno pokrenuo My People, a danas My People pokreće njega...

Leave a Comment